"Labs starts, labi braucieni, bet..." Jonass astotais MXGP posmā Nīderlandē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass
Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass Foto: Bavo Swijgers (@shotbybavo)

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien Nīderlandē MXGP klasē ieņēma astoto vietu pasaules motokrosa čempionāta 16.posma pirmajā braucienā, otrajā finišēja devītajā vietā, posmā ieņemot astoto vietu.

"Labs starts, labi braucieni, bet slikta fiziskā sagatavotība braukšanai – ir jāiegulda darbs, lai to sasniegtu. Paldies visiem par atbalstu," sociālajos tīklos pēc sacensībām pauž Jonass.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass sestdien kvalifikācijā ieņēma 13.vietu, bet svētdien pirmos četrus apļus beidza ceturtajā vietā.

Piektajā un sestajā aplī Latvijas motosportists atkāpās pa vietai zemāk, bet septītajā aplī viņu apsteidza arī pasaules čempions slovēnis Tims Gajsers un itālis Alberto Forato (KTM), Jonasam atkāpjoties uz astoto vietu un tajā arī finišējot.

Uzvaru braucienā izcīnīja kopvērtējuma līderis spānis Horhe Prado ("Gas Gas"), par 4,399 sekundēm apsteidzot kvalifikācijas uzvarētāju francūzi Romēnu Fevru ("Kawasaki") un par 16,442 sekundēm - šveicieti Žeremī Sīveru ("Yamaha").

Jonass brauciena uzvarētājam zaudēja minūti un 5,777 sekundes.

Otrajā braucienā Jonass pirmo apli beidza astotajā vietā, bet nākamajā aplī viņu apdzina Forato, un devītajā vietā Jonass braucienu arī pabeidza.

Braucienā uzvaru izcīnīja Fevrs, kurš Jonasu apsteidza par minūti un 22,180 sekundēm.

Otrais aiz Fevra finišēja Sīvers, piekāpjoties vien 0,987 sekundes, bet trešais finišu sasniedza nīderlandietis Glens Koldenhofs, Fevram zaudējot 1,866 sekundes.

Posma kopvērtējumā uzvaru ar 47 punktiem izcīnīja Fevrs, otrais ar 43 punktiem bija Prado, bet vēl par punktu mazāk sakrāja un trešo vietu ieņēma Sīvers.

Jonass ar 25 punktiem ierindojās astotajā vietā.

Kopvērtējumā pēc Nīderlandes posma līderpozīcijas ar 821 punktu saglabā Prado, otrais ar 729 punktiem ir Fevrs un trešais ar 652 punktiem ir Sīvers.

Jonass ar 110 punktiem ir pakāpies uz 22.vietu.

Līdz sezonas beigām ir palikuši trīs etapi.

2022.gada čempionātā uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, aiz sevis atstājot šveicieti Žeremī Sīveru un spāni Horhi Prado. Latvijas motosportists Jonass, kurš nestartēja trijos posmos, sezonu noslēdza devītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu