Asi un daudz kritizētajai Isinbajevai Krievijā ir arī aizstāvji

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/LETA

Lai arī Krievijas kārtslēkšanas leģenda Jeļena Isinbajeva pēdējā laikā Krievijā saņēmusi lielu kritikas devu, pēc daudzu viņas tautiešu domām bijusī sportiste nav pelnījusi būt izslēgta no pasaules vieglatlētikas vēsturē labāko sportistu saraksta.

Krievijā Isinbajeva daudz kritizēta, jo distancējusies no Krievijas militārpesonām un tagad pārcēlusies uz dzīvi Spānijai piederošajās Kanāriju salās. 

Ilgus gadus Isinbajeva bija armijas sporta kluba CSKA sastāvā, kas viņu finansēja un nodrošināja visus nepieciešamos apstākļus, lai varētu veiksmīgi piedalīties sacensībās. Taču pati Isinbajeva noliegusi savu saistību ar Krievijas armiju, norādot, ka viņai piešķirtās dienesta pakāpes ir bijušas simboliskas. 

"Krievijā, tāpat kā visur citur Eiropā, daudzi sportisti pieder sporta klubiem. Līdz 2018. gadam pārstāvēju sporta klubu CSKA un nopelnīju augstas pakāpes un titulus. Šobrīd šiem tituliem ir vairs tikai simboliska nozīme. Nekad neesmu bijusi Krievijas bruņotajos spēkos. Es nekad neesmu bijusi Valsts domes deputāte un nekad neesmu bijusi nevienas partijas sastāvā," paziņoja Isinbajeva, ar saviem izteikumiem izraisot sašutuma vētru Krievijā.

Isinbajeva ir izslēgta no Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas ("World Athletics") pasaules čempionātu vēsturē labāko 40 sportistu saraksta, un Krievijā tas nav palicis bez uzmanības. Daudzi uzskata, ka divkārtējai olimpiskajai čempionei un trīskārtējai pasaules čempionei nodarīts pāri. Šajā sarakstā neatrodas vairs neviena Krievijas sportiste. 

"Smieklīgi, ka rangā nav nevienas mūsu sportistes. Nav šaubu, ka sarakstā ir daudz godināmu sportistu, taču Isinbajevas nopelni ir daudz lielāki nekā, piemēram, Steisijai Dragilai (divkārtēja pasaules čempione kārtslēkšanā)," sacīja bijusī Krievijas augstlēcēja Anna Čičerova, kura Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu, bet vēlāk viņai pēc pozitīvām dopinga analīžu provēm medaļa tika atņemta. Čičerova gan saglabāja 2012. gada Londonas olimpisko spēļu čempiones titulu un 2011. gadā pasaules čempionātā iegūto zeltu.

Isinbajevas sakarā izteicies arī Krievijas Valsts domes deputāts Dmitrijs Svišcovs, kurš nevairījās kritizēt arī "World Athletics" prezidentu. 

"Domāju, ka Sebastjanam Ko un citiem veterāniem, kuri vada apakšvienību, vajadzētu rūpīgi izpētīt vieglatlētikas vēsturi, atklātos sacensību protokolus un enciklopēdijas. Runa nav tikai par Lielbritānijas un ASV reitingiem," viņš teica.

Isinbajeva bija smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas diktatora Vladimira Putina uzticības persona 2012. gada prezidenta vēlēšanu laikā un 2017. gadā pievienojās hokejista Aleksandra Ovečkina dibinātajai "Putin Team" komandai. Turklāt Isinbajeva spēlēja nozīmīgu lomu Krievijas konstitucionālajā komisijā, kas 2020. gadā grozīja valsts konstitūciju, ļaujot Putinam palikt pie varas vēl ilgāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu