Banki par Žagara nākamo darbavietu: Artūram vajag vadīt savu komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Artūrs Žagars
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Artūrs Žagars Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājam Artūram Žagaram nākamajā darbavietā jābūt komandas vadonim, TV3 raidījumā "900 sekundes" izteicās valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Žagars aizvadītajā Pasaules kausā astoņos mačos vidēji guva 12,4 punktus un veica 7,4 rezultatīvas piespēles. Kopumā viņš 59 reizes rezultatīvi asistēja komandas biedriem, kas bija labākais rādītājs turnīrā.

Spēlē par piekto vietu Žagars pret Lietuvu guva tikai četrus punktus, taču izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, labojot Pasaules kausa rekordu. Latvietis pēc tam arī tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Iepriekšējo sezonu Žagars aizvadīja Lietuvas Basketbola līgas klubā Ķēdaiņu "Nevežis". Tagad izskanējušas runas, ka Žagars pievienosies Turcijas basketbola "smagsvaram" Stambulas "Fenerbahche", noslēdzot ilgtermiņa līgumu.

Tiesa, šo sezonu Žagars varētu sākt Lietuvā, pārstāvot Viļņas klubu "Wolves", kas Latvijas basketbolistu vēloties īrēt no "Fenerbahche". Banki uzskata, ka šāds scenārijs varētu būt Žagaram labvēlīgs.

"Esmu dzirdējis, ka Artūrs ir piekritis "Fenerbahche" piedāvājumam. Tā ir viena no svarīgākajām basketbola programmām visā Eiropā. Tā ir ļoti veiksmīga, bet arī ambicioza organizācija," sacīja Pasaules kausa labākais treneris.

"Apskatot savu sastāvu, viņi, visticamāk, saprata, ka gaidāmajā sezonā Artūrs nedabūs pietiekami lielu lomu. Kā jau jūs redzējāt, Artūram vajag vadīt pašam savu komandu un iekrāt spēles laiku," norādīja Banki.

"Tāpēc ir panākta vienošanās, ka viņš spēlēs "Wolves", kas ir ļoti laba programma un Lietuvas līgā cīnīsies par uzvaru visā turnīrā. Turklāt "Wolves" arī spēlēs Eirokausā, kas būs lieliska platforma Artūra izaugsmei."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu