Desmitā Singapūras "Grand Prix" kvalifikācijā uzvar Sainss

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

"Red Bull" piloti Makss Verstapens un Serhio Peress sestdien Singapūrā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posmā neiekļuva pēdējā kvalifikācijas daļā, kurā uzvaru svinēja Karloss Sainss.

Pasaules čempions un pašreizējais kopvērtējuma līderis nīderlandietis Makss Verstapens, kurš ir uzvarējis pēdējās desmit sacīkstēs pēc kārtas, otrajā kvalifikācijā finišēja ar 11. ātrāko laiku, bet Peress uzrādīja 13. labāko laiku, neiekļūstot kvalifikācijas pēdējā daļā.

Verstapens otrajā kvalifikācijā tikai par septiņām sekundes tūkstošdaļām atpalika no "AlphaTauri" vienības braucēja jaunzēlandieša Liea Lousona.

"Ferrari" pilots Sainss uzrādīja ātrāko laiku otrajā posmā pēc kārtas, apli veicot minūtē un 30,984 sekundēs.

Otrais bija "Mercedes" pilots Džordžs Rasels (1:31,056), trešais - Šarls Leklērs no "Ferrari" (1:31,063).

Ceturtais finišēja Lendo Noriss no "McLaren" (1:31,270), piektais - brits Luiss Hamiltons (1:31,485), sestais - Kevins Magnusens no "Haas" komandas, finišējot 0,09 sekundes aiz Hamiltona, bet septīto vietu ieņēma divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso no "Aston Martin".

Pirms tam trešajos treniņbraucienos labāko rezultātu sasniedza Sainss, apsteidzot Džordžu Raselu no "Mercedes" un Norisu.

Ceturtais 0,313 sekundes aiz Sainsa bija Verstapens, otrs "Ferrari" pilots Leklērs ieņēma piekto, septiņkārtējais pasaules čempions Hamiltons - sesto, Peress - astoto, bet "Aston Martin" pārstāvis Fernando Alonso - 13.vietu.

Jau ziņots, ka piektdien pirmajos treniņbraucienos labākos rezultātus sasniedza "Ferrari" piloti, attiecīgi Leklērs un Sainss, sacensību līderim "Red Bull" pilotam Verstapenam sasniedzot attiecīgi trešo un astoto vietu.

Svētdien norisināsies Singapūras "Grand Prix".

Pēc 14 sacensību posmiem kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 364 punktus. Otrais ar 219 punktiem ir Serhio Peress ("Red Bull"), bet Alonso ar 170 punktiem par sešiem punktiem apsteidz Luisu Hamiltonu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu