Latvijas basketbola izlase pelnīti izcīnījusi piekto vietu Pasaules kausā, taču neviens spēlētājs tagad neceļ degunu gaisā. "Recepte mums ir skaidra, taču līdz šim paveiktais negarantē panākumus nākotnē," intervijā TVNET uzsvēra komandas kapteinis Dairis Bertāns, kurš pastāstīja par spēlētāju attieksmi, trenera Lukas Banki ieguldīto darbu un atgriešanos "VEF Rīga" komandā pēc 10 gadiem leģionāra gaitās.

TVNET: Dairi, sarunas sākumā vēlos, lai tu mūs aizved aptuveni 20 gadus senā pagātnē, kad abi ar brāli Dāvi dzīvojāt Rūjienā, – bijāt nokrāsojuši oranžus matus ar melnām svītrām kā basketbola bumbai. Kāpēc tāda frizūra? Un par ko jūs tolaik sapņojāt?

Grūti pateikt, par ko mēs tolaik sapņojām (smejas). Frizūras bija tādas, jo mums patika eksperimentēt. Spēlējām basketbolu, tātad tematikai atbilstoši. Mēs sapņojām, ka varēsim spēlēt basketbolu, tikai tāpēc, ka mums tas ļoti, ļoti patika.

TVNET: Kā tu kļuvi par Latvijas izlases kapteini – tas bija spēlētāju balsojums vai trenera lēmums?

Tas bija trenera lēmums. Satikos ar Luku [Banki], kad viņš jau bija parakstījis līgumu. Ilgi runājām. Viņš piedāvāja – vai es gribētu. Piekritu.

TVNET: Kapteiņa amatam bieži pievērš lielu uzmanību. Kapteinim ir liela atbildība, vai tomēr tā loma tiek pārvērtēta?

Domāju, ka loma netiek pārvērtēta. Kapteinim ir jābūt piemēram citiem. Es tāds esmu centies būt vienmēr, tāpēc man nekas daudz nebija jāmaina. Esot kapteinim, nav jāiet un jāmāca citi. Spēles laikā jebkurš var palīdzēt otram.

TVNET: Tu spēlēji izlasē, kad kapteinis bija Jānis Blūms. Cik daudz no viņa esi mācījies?

Jānis vienmēr ir strādājis ar maksimālu jeb 100% atdevi. Viņš ir bijis piemērs visiem pārējiem. Viņš ir parādījis, ka ar smagu darbu var sasniegt labus rezultātus.

TVNET: Teici, ka ar Luku Banki jums bija gara saruna, kad viņš stājās amatā. Kas bija galvenie uzsvari?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp