Žurnālists lēš, kādu algu saņems Žagars (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars
Latvijas basketbolists Artūrs Žagars Foto: BC Wolves (Facebook)

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars trīs gados varētu nopelnīt teju miljonu eiro (970 tūkstošus), vēsta žurnālists Luka D'Alesandro no Itālijas.

Jau ziņots, ka Žagars parakstījis trīs gadu līgumu ar Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce", taču šosezon viņš tiek izīrēts Lietuvas komandai Viļņas "Wolves".

Žurnālists vēsta, ka Žagars šosezon saņems algu 270 tūkstošus eiro. Lielāko daļu algas maksās "Wolves" (180 tūkstošus), bet "Fenerbahce" segs trešo daļu (90 tūkstošus).

Paredzēts, ka līguma otrajā gadā Žagars saņems algu 350 tūkstošu eiro apmērā.

Ja "Fenerbahce" pagarinās sadarbību arī uz trešo sezonu, tad Latvijas basketbolists trešajā gadā arī saņems 350 tūkstošus eiro.

23 gadus vecais Žagars, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt piekto vietu Pasaules kausā, piesaistīja daudzu Eiropas un arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu uzmanību.

Žagars aizvadītajā Pasaules kausā astoņos mačos vidēji guva 12,4 punktus un veica 7,4 rezultatīvas piespēles. Kopumā viņš 59 reizes rezultatīvi asistēja komandas biedriem, kas bija labākais rādītājs turnīrā.

Spēlē par piekto vietu Žagars pret Lietuvu guva tikai četrus punktus, taču izpildīja 17 rezultatīvas piespēles, labojot Pasaules kausa rekordu. Latvietis pēc tam arī tika iekļauts turnīra otrajā simboliskajā izlasē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu