"Atletico" un "Šahtar" futbolisti svin uzvaru Čempionu līgas spēlēs

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Doneckas "Šahtar" futbolisti trešdien Čempionu līgas mačā Antverpenē atspēlēja divu vārtu deficītu un svinēja uzvaru, bet Madrides "Atletico" piecu vārtu spēlē uzvarēja savā laukumā.

(Papildināts viss teksts.)

H grupas mačā "Šahtar" viesos ar 3:2 (0:2) pieveica Čempionu līgas debitanti "Antwerp".

Jau trešajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Arbnors Muja, bet pusstundu vēlāk rezultāta starpību dubultoja Mikels Anžs Balikviša.

Otrajā puslaikā "Šahtar" ne tikai atspēlējās ar Daņilo Sikana 48.minūtē un Jaroslava Rakitska 71.minūte gūtajiem vārtiem, bet ar otru Sikana "golu" spēlē izvirzījās arī vadībā - 3:2.

Mača kompensācijas laika septītajā minūtē mājiniekiem bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču Tobijs Alderveirelds 11 metru soda sitiena izpildē raidīja bumbu tālu virs pārliktņa. Soda sitiens pēc video atkārtojuma noskatīšanās tika piešķirts par Tarass Stepanenko spēli ar roku.

Otrā grupas mačā trešdien "Barcelona" viesos ar 1:0 (1:0) pieveica "Porto".

Vienīgos vārtus pirmā puslaika kompensācijas laikā guva Ferrans Torress, kurš pēc pretinieku kļūdas, bumbu pārtverot Ilkajam Gindoganam, varēja bumbu ieripināt vārtos.

Uzvarētāji mača kompensācijas laikā palika mazākumā, kad otru dzelteno kartīti mačā nopelnīja Gavi.

Pirmajā kārtā "Barcelona" mājās ar 5:0 sagrāva "Antwerp", un "Porto" izbraukumā ar 3:1 uzvarēja "Šahtar".

E grupā "Atletico" mājās ar 3:2 (2:2) pieveica Roterdamas "Feyenoord".

Nīderlandes klubam septītajā minūtē vadībā izvirzīties palīdzēja spāņu aizsargs Mario Ermozo, no kura bumba ielidoja mājinieku vārtos.

Rezultātu 12.minūtē izlīdzināja Alvaro Morata, bet 34. minūtē Davids Hancko atkal vadībā izvirzīja viesus.

Neizšķirtu puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē panāca Antuāns Grīzmans.

Uzvaru "Atletico" 47. minūtē deva vēl viens precīzs Moratas sitiens.

Vēl trešdien Glāzgovas "Celtic" savā laukumā ar 1:2 (1:1) zaudēja "Lazio".

12.minūtē Kjogo Furuhaši izvirzīja mājiniekus vadībā, bet 29.minūtē neizšķirtu panāca Matiass Vesino.

81.minūtē gūtie Luisa Palmas mājinieku labā gūtie vārti netika ieskaitīti aizmugures stāvokļa dēļ, bet uzvaru Itālijas klubam mača kompensācijas laika piektajā minūtē pēc Metjū Gonduzī centrējuma panāca Pedro, ar galvu raidot bumbu vārtu labajā stūrī.

Pirmās kārtas cīņās "Lazio" savā laukumā spēlēja 1:1 ar "Atletico", bet 1970.gada Eiropas kausa ieguvēja "Feyenoord" ar 2:0 uzvarēja Glāzgovas "Celtic".

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā. Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu