Kazakevičs paziņojis futbola izlases kandidātus. Vidējā līnijā divi jaunpienācēji

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs
Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs ceturtdien paziņoja valstsvienības kandidātus, kuri gatavosies oktobrī gaidāmajām 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm.

Latvijas izlase 12. oktobrī "Skotno" stadionā Rīgā uzņems Armēniju (plkst. 19.00), bet 15. oktobrī izbraukumā spēkosies ar Turciju (plkst. 21.45).

Pirmo izsaukumu uz valstsvienību izpelnījušies pussargi Bogdans Samoilovs ("Tukums 2000"/"Telms") un Oskars Vientiess (FK "Metta").

Valstsvienības kandidātu lokā atgriezies vārtsargs Rihards Matrevics, kurš pēc atlabšanas no savainojuma ieguvis spēļu praksi Latvijas virslīgas līdervienībā "Riga FC".

Salīdzinājumā ar septembra nometni šoreiz kandidātu sarakstā ir divas izmaiņas. Matrevics un Vientiess izlasē uzaicināti attiecīgi Krišjāņa Zviedra un Dāvja Dāvida Sprūda vietā.

Samoilovs, kurš šosezon ir FK "Tukums 2000"/"Telms" līderis, ir pirmais šī kluba spēlētājs, kurš tiek aicināts uz nacionālo izlasi.

Savainojumu dēļ Latvijas izlasei šī gada atlikušajās spēlēs jāiztiek bez diviem stabiliem sākumsastāva spēlētājiem: uzbrucēja Vladislava Gutkovska un aizsarga Raivja Andra Jurkovska. Abi nepiedalījās jau septembra nometnē un futbola laukumos atgriezīsies tikai nākamajā gadā.

Sakrātās brīdinājumu normas dēļ (trīs dzeltenās kartītes) maču ar Armēniju izlaidīs Latvijas izlases kapteinis Kristers Tobers.

18. novembrī Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikls tiks noslēgts ar mājas spēli pret Horvātiju, bet 21. novembrī paredzēta viesošanās pie Polijas.

Atlases cikla sākumā pavasarī Latvija viesos ar 0:1 zaudēja Velsai, vasarā savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijas izlasei un izbraukumā ar 1:2 - Armēnijai, bet septembrī viesos ar 0:5 kapitulēja Horvātijai un mājās ar 0:2 - Velsa.

D apakšgrupā pa desmit punktiem četrās un piecās spēlēs ir Horvātijai un Turcijai, pa septiņiem punktiem piecās spēlēs guvušas Armēnija un Velsa, bet Latvija joprojām ir tukšā.

 

Finālturnīrā iekļūs desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu