Foto Kazakevičs: Pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem mums iestājās spēku izsīkums

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlasei svētdien 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā ar Turciju pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem iestājās gan fizisko, gan mentālo spēku izsīkums, pēc zaudējuma teica valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas vīriešu futbola izlase svētdien Konjā 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā pēc veiksmīga pirmā puslaika piedzīvoja sagrāvi pret Turciju - 0:4.

Kazakevičs pēcspēles preses konferencē atzina, ka maču var sadalīt divos posmos - līdz spēles 80. minūtei un pēc tam, kad tika ielaisti trīs vārti. Treneris teica, ka lai arī pirmajā puslaikā pretiniekiem bija pārsvars, bet Latvijas futbolisti bijuši pietiekami kompakti un pašaizliedzīgi spēlējuši aizsardzībā.

"Pāris epizodēs mūs glāba arī vārtsargs, taču palikām spēlē. Otrajā puslaikā mums izdevās uzlabot aizsardzības darbības," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča stāstīto.

Pēc ielaistiem vārtiem bijis posms, kad latviešiem pat izdevies pārņemt iniciatīvu. Ar maiņām treneris centās atsvaidzināt tieši uzbrukuma grupas darbības, lai varētu atgriezties spēlē un izlīdzināt rezultātu, kas gandrīz arī izdevās.

"No meistarības viedokļa pretinieks mūs ļoti skarbi sodīja par to, ka pārāk atbrīvojām zonas, pārāk metāmies uz priekšu. Domāju, ka pēc otrajiem vārtiem mums iestājās gan mentālo, gan fizisko spēku izsīkums," atzina Kazakevičs.

Treneris arī atzīmēja, ka šādās spēlēs ir pienākums gūt vārtus, kad parādās iniciatīva, un tikai tad var pretendēt uz pozitīvu rezultātu. "Ja pēc otrajiem vārtiem nospēlētu disciplinētāk, mēs varētu izvairīties no pēdējiem diviem vārtiem, bet izšķirošais moments, domāju, bija tas, ka neguvām vārtus," teica Kazakevičs.

Komanda zinājusi, ka turki spēlēs ar presingu, un Latvijas izlases uzdevums bija censties no tā izvairīties, pašiem mēģinot spēlēt agresīvāk, dažos momentos pat avantūriski. "Tai pat laikā apzinājāmies, ka kaut kādos brīžos pretinieki vairāk kontrolēs bumbu un ka tādās reizēs jābūt pacietīgiem un jāgaida pretuzbrukumu iespējas," uzsvēra treneris.

Izlase gribējusi pretinieku presinga pārvarēšanu veikt ne tikai ar piespēlēm pāri aizsargiem, bet vēlējusies arī spēlēt ar bumbu. Tieši tāpēc pamatsastāvā tika iekļauts Aleksejs Saveļjevs, kurš spēlēja pirmās 45 minūtes, vēlāk viņu aizvietojot Eduardam Emsim.

"Sapratām, ka tieši pirmajā puslaikā, kamēr esam vēl svaigi, viņa piedāvātās kvalitātes bija ļoti vajadzīgas, lai organizēti izietu no aizsardzības. Pārtraukumā redzējām, ka aizsardzībā viņam ir jau fiziski grūti un ka pretinieks viņu nospiež. Jutām, ka mums tur vajag fiziski spēcīgāku spēlētāju," atklāja Kazakevičs.

D apakšgrupas līdere ar 16 punktiem septiņās spēlēs ir Turcijai, kurai ar desmit punktiem sešos mačos seko Velsa un Horvātija, Armēnijai ir septiņi punkti, bet Latvija septiņās cīņās tikusi pie trīs punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu