Tonijs Pārkers atklāti pastāsta par brāļa atlaišanu no darba

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Francijas basketbola leģenda Tonijs Pārkers
Francijas basketbola leģenda Tonijs Pārkers Foto: AP/Scanpix

Francijas basketbola leģenda Tonijs Pārkers atklāti pastāstījis par brāļa atlaišanu no galvenā trenera amata ULEB Eirolīgas klubā Vilērbānas ASVEL.

ASVEL šosezon piedzīvojusi četrus zaudējumus četrās Eirolīgas spēlēs. Ieskaitot iepriekšējo sezonu, komanda Eirolīgā zaudējusi jau 17 spēlēs pēc kārtas.

Francijas augstākās līgas čempionātā ASVEL ar piecām uzvarām un trīs zaudējumiem ieņem septīto vietu, kas šim klubam nav apmierinošs rezultāts.

ASVEL prezidents Tonijs Pārkers aizvadītajā nedēļā bija spiests no komandas galvenā trenera amata atlaist savu brāli Terensu Džonatanu [Tīdžeju].

"Domāju, ka ir laiks pārmaiņām. Rezultāti ir katastrofāli," intervijā laikrakstam "Le Progrès" sacīja ASVEL prezidents.

Pārkers kopš 2014 gada ir kluba prezidents, bet viņa brālis kopš 2020. gada bija ASVEL galvenais treneris.

2021. un 2022. gadā trenera Tīdžeja Pārkera vadībā ASVEL komanda triumfēja Francijas čempionātā.

"Vienmēr esmu teicis, ka darīšu to, ko uzskatu par labu klubam. Allaž esmu bijis pacietīgs attiecībā pret treneriem," uzsvēra Pārkers.

Iepriekšējais galvenais treneris Zvezdans Mitrovičs komandā nostrādāja vien pusotru gadu, taču viņu nācās atlaist citādāka iemesla dēļ.

"Visi spēlētāji vēlējās atstāt komandu. Kad treneris pazaudē uzticību ģērbtuvē, tas pavisam nav labi," skaidroja Pārkers.

ASVEL prezidents uzsvēra, ka šis gadījums nav tāds, jo spēlētāji ar komandas līderiem priekšgalā atbalstījuši viņa brāli.

"Tas bija labi redzams spēlē pret Stambulas "Anadolu Efes". Mēs zaudētu ar 30 punktu starpību, ja spēlētāji necīnītos par manu brāli."

Pārkera brālis ASVEL komandā nostrādāja 10 gadus, iepriekš ilgu laiku pildot galvenā trenera asistenta pienākumus.

Lai cik grūti būtu no darba atlaist brāli, Pārkers ir apņēmības pilns strādāt kluba interesēs.

"Ir pienācis laiks. Šis ir mans lēmums, un akcionāri man uzticas. Pateicos brālim par visu, ko viņš ir paveicis."

Francijas basketbola leģenda Tonijs Pārkers spēlētāja karjeras laikā četras reizes tika kronēts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionu Sanantonio "Spurs" sastāvā (2003., 2005., 2007. un 2014. gadā).

2007. gadā Pārkeru atzina par NBA finālsērijas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Pārkers ar Francijas izlasi triumfēja 2013. gada Eiropas čempionāta, iegūstot MVP balvu un kļūstot par turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu