Pirmo reizi kopš vēsturiskās bronzas izcīnīšanas pasaules čempionātā (PČ) kopā Harija Vītoliņa vadībā sanākusi Latvijas hokeja izlase. Gatavojas "Daugavas" ledus hallē pārbaudes spēlēm ar Francijas komandu. Uz valstsvienību tagad raujas visi pie pirmās iespējas, un tā tam ir jābūt.

"Var just, ka spēlētāji vairāk raujas uz izlasi," sarunā ar TVNET norādīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis. "Viņi grib spēlēt izlasē. Mēs gribam visu labāko mūsu spēlētājiem - lai būtu vislabākie apstākļi, kā mēs sagatavojam komandu, saliedējam. Mums jāturpina sevi pierādīt katru dienu. Pēc bronzas medaļas izcīnīšanas esam pacēluši izlases prestižu un tas līmenis ir jānotur, jāturpina spēlēt labi un tas jāapliecina katru dienu, ar katru spēli. Sāksim to ar spēlēm pret Franciju."

Decembrī Latvijas komanda piedalīsies "Kaufland" kausā Slovākijā, kur bez mājiniekiem un latviešiem piedalīsies arī Norvēģija. Šajā turnīrā Latvijas sastāvs solās būt jaudīgāks.

Rīgā un Tamperē Latvija pacēla savas akcijas un respektu citu valstu acīs, tāpēc, iespējams, sarunāt sāncenšus izlašu pauzēs kļuvis vienkāršāk.

"Pa šiem gadiem man izveidojušies ļoti labi kontakti. 2021. gadā, kad notika pasaules čempionāts Rīgā, es biju turnīra sporta direktors. Iepazinu visu 16 komandu menedžerus...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp