Video Kļūdām bagātā spēlē Latvijas basketbolistes EČ kvalifikāciju sāk ar sakāvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolistes
Latvijas izlases basketbolistes Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlase ceturtdien Francijā cieta zaudējumu pirmajā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē.

Latvija piekāpās Francijai ar 49:71 (11:23, 13:17, 8:20, 17:11).

Latvijas izlasē rezultatīvākā ar astoņiem gūtajiem punktiem bija Ieva Pulvere, taču viņa pieļāva arī piecas kļūdas. Pa sešiem punktiem guva Ilze Jākobsone, kurai arī četras rezultatīvas piespēles, Digna Strautmane, Aleksa Gulbe un Enija Vīksne.

Potenciālās izlases līderes Anete Šteinberga un Kitija Laksa sakrāja attiecīgi četrus punktus un četras kļūdas un piecus punktus un trīs pārķertas bumbas, bet izlases debitante Evelīna Otto 7,5 minūtēs sakrāja pa trim punktiem un atlēkušajām bumbām. Savukārt Paula Strautmane piecas personiskās piezīmes nopelnīja astoņu minūšu un 55 sekunžu laikā.

Mājiniecēm 15 punktus guva Žanela Salauna, 13 - Iliana Rupera, bet 11 - Marī Pola Foposī.

Mājinieces pieļāva 19, bet Latvijas izlases spēlētājas - 27 kļūdas.

Francijas basketbolistes arī precīzāk meta pa grozu no visām distancēm, atskaitot soda metienus, kuros nedaudz pārākas (14/18 pret 9/13) bija Latvijas izlases dalībnieces.

Rezultātu ar divpunktu metienu 22.sekundē atklāja Anete Šteinberga, uz to francūzietēm atbildot ar sešiem pēc kārtas gūtiem punktiem, pēc 10:0 izrāviena panākot 16:3, bet pēc Žaneles Salaunas divpunktu metiena - 20:5.

Pirmo ceturtdaļu, kurā Latvijas basketbolistes kļūdījās desmit reizes, bet mājinieces realizēja desmit no 13 metieniem no spēles, Francija uzvarēja ar 23:11.

Otrajā ceturtdaļā laukumā noritēja līdzīga cīņa, rezultāta starpībai svārstoties no 11 līdz 16 punktiem Francijas labā.

Puslaikā mājinieces uzvarēja ar 40:24. Salauna bija guvusi desmit punktus, realizējot visus četrus divpunktu metienus, bet Latvijas izlasē rezultatīvākā ar pieciem gūtiem punktiem bija Ieva Pulvere.

Otrajā puslaikā Francija vēl vairāk palielināja pārsvaru, 20 punktu robežu sasniedzot trešās ceturtdaļas sākumā pēc Maminjanas Turē divpunktu metiena, panākot 45:24, bet ceturtās ceturtdaļas sākumā pēc pēc Lū Lopesas trīspunktu metiena rezultāta starpība pārsniedza 30 punktus (63:32).

Pēdējās ceturtdaļas vidū ātrajā uzbrukumā kājas savainojumu, atstājot zāli, guva mājiniece Marī Pola Foposī, taču tas spēles ritējumu neietekmēja.

Šajā izlašu logā uz valstsvienību tika uzaicinātas 14 kandidātes, no kurām izlasei nevar palīdzēt savainotā Kate Vilka, kamēr sastāvā ir iekļauta debitante Evelīna Otto. Treneri divpadsmitniekā, kas devās uz Franciju, neiekļāva centra spēlētāju Lauru Melderi.

Latvijas komandai šajā sabraukumā ir tikai viena spēle. FIBA Eiropas nodaļas izpildkomiteja, ņemot vērā situāciju Izraēlā un drošības apsvērumus, Eiropas sieviešu basketbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Izraēlas sieviešu valstsvienības līdzdalību no 2023.gada novembra pārcēlusi uz 2024.gada februāri. Spēle Izraēla - Īrija paredzēta 8.februāri, bet spēle Latvija - Izraēla - 11.februāri.

Galvenajam trenerim Gulbim darbā valstsvienībā palīdz U-20 izlases vadītājs Aigars Nerips un šosezon Vācijā strādājošais Matīss Rožlapa. Abiem asistentiem ir liela pieredze arī valstsvienībā.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025.gada 9. līdz 19.jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs spēlei ar Franciju:

Paula Strautmane (Mehelenas "Kangoeroes", Beļģija), Ketija Vihmane (bez kluba), Digna Strautmane (Vroclavas "Sleza", Polija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Evelīna Otto, Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone (Stambulas "Emlak Konut", Turcija), Kitija Laksa (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Enija Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu