Pašreizējā čempione Itālija svin uzvaru un turpina cīņu par kvalificēšanos EČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Itālijas futbolisti
Itālijas futbolisti Foto: AP/Scanpix

Pašreizējā Eiropas čempione futbolā Itālija piektdien 2024.gada meistarsacīkšu kvalifikācijas mačā pārspēja Ziemeļmaķedoniju un nostiprinājās cīņā par vietu finālturnīrā.

Romas olimpiskajā stadionā notikušajā cīņā Itālijas futbolisti uzvarēja ar 5:2 (3:0).

Lai kvalificētos finālturnīram, itāļiem mačā ar Ukrainu jāgūst viens punkts.

Spēles 17.minūtē 1:0 itāļu labā panāca Mateo Damjans, kurš izcēlās pēc stūra sitiena izspēles. Lai gan 40.minūtē Žoržinju nerealizēja soda sitienu, Stolem Dimitrevskim atsitot bumbu, turpmākajās septiņās minūtēs divus vārtus guva Federiko Kjēza. Vispirms "Juventus" uzbrucējs izcēlās ar zemu un spēcīgu sitienu aiz soda laukuma robežas, bet pēc tam viņš guva vārtus, bumbai pēc rikošeta ar augstu trajektoriju ielidojot tīklā.

52.minūtē Jani Atanasovs no vārtu priekšas izpildīja precīzu sitienu ar galvu, bet 74.minūtē viņš panāca 2:3 ar tālu un spēcīgu sitienu.

Pēc septiņām minūtēm Džakomo Raspadori atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet kompensācijas laika trešajā minūtē Stefans El-Šarāvi ar sitienu no apmēram 11 metriem panāca 5:2.

Otrā šīs grupas spēlē Anglija ar 2:0 (1:0) uzvarēja Maltu. Astotajā minūtē bumbu savos vārtos ieraidīja Enriko Pepe, bet 15 minūtes pirms pamatlaika beigām angļiem vadību nostiprināja Herijs Keins.

C apakšgrupā pēc septiņām spēlēm Anglijai ir 19 punkti, Itālijai un Ukrainai - pa 13, Ziemeļmaķedonijai - septiņi, bet Malta astoņos mačos pie punktiem netika.

Finālturnīrā iekļūst desmit grupu pirmo divu vietu ieguvējas, bet vēl trīs finālturnīra dalībnieki 2024.gada martā tiks noskaidroti Nāciju līgas A, B un C līgu "play-off" spēlēs.

Eiropas čempionāts no 2024.gada 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās.

Bez Vācijas vietu finālturnīrā jau nodrošinājusi arī Beļģija, Francija, Portugāle, Spānija, Skotija, Turcija, Austrija, Anglija, Ungārija, Slovākija, Albānija un Dānija.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu