Latvijas Jaunatnes Olimpiāde notiks nākošā gada jūnijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Matiass Reinfelds
Emīls Matiass Reinfelds Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Jaunatnes IX Olimpiāde notiks nākamā gada jūnijā, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Plānots, ka sacensības, kurās piedalīsies 15 līdz 17 gadus veci jaunieši, tiks aizvadītas 2024. gada 27. - 29. jūnijā Valmierā.

"Esam gandarīti, ka notikumu kalendārā atkal parādās Latvijas Jaunatnes Olimpiādes nosaukums un jauniešiem būs vēl viena iespēja parādīt savu sniegumu un aizstāvēt savas pārstāvētās pašvaldības godu," norāda LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. "Visiem zināmās pandēmijas dēļ, starp iepriekšējo un plānoto Olimpiādi ir pagājis pārāk daudz laika."

Latvijas Jaunatnes Olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē jaunos sportistus no visas Latvijas. Tajās piedalās novadu un valstspilsētu komandas. Olimpiādes laikā tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti vasaras sporta veidos.

2024. gada Jaunatnes Olimpiādē tiks pārstāvēti sekojoši individuālie sporta veidi - vieglatlētika, džudo, peldēšana, BMX riteņbraukšana, mākslas vingrošana, brīvā cīņa, orientēšanās, smaiļošana un kanoe, bokss un šosejas riteņbraukšana. Komandu sporta veidos sacensības notiks futbolā, 3x3 basketbolā, pludmales volejbolā, florbolā un handbolā. Sporta veidi ir izvēlēti saskaņā ar rīkotājpašvaldības sagatavoto piedāvājumu un atbilstoši pašvaldību viedoklim, ko apkopoja Latvijas Pašvaldību savienība.

2019. gadā Latvijas Jaunatnes Olimpiāde notika Jelgavā, 2017. gadā Olimpiāde notika Cēsīs, 2015. gadā Olimpiādes dalībniekus uzņēma Valmiera un Cēsis, 2013. gadā Olimpiāde norisinājās Ventspilī, 2011. gadā - Jūrmalā, bet Valmiera Olimpiādes dalībniekus uzņēma 2009. gadā, 2007. un 2005. gadā divas reizes pēc kārtas Jaunatnes Olimpiāde tika organizēta Ventspilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu