Kalvītis: Mūsu mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja U-20 izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis
Latvijas hokeja U-20 izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases kapteinis Dans Ločmelis gaidāmajā pasaules junioru čempionātā centīsies būt valstsvienības līderis gan laukumā, gan ārpus tā, piektdien preses konferencē uzsvēra uzbrucējs. Savukārt ģenerālmenedžeris Rūdols Kalvītis norādīja, ka komandas mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlases kandidāti treniņus sāka šonedēļ un sestdien noslēgs sagatavošanās posmu Rīgā, nākamās nedēļas sākumā dodoties uz Zviedriju, kur pirms meistarsacīkstēm aizvadīs divas pārbaudes spēles.

"Daudzi hokejisti mēroja garu ceļu no Ziemeļamerikas un klubiem Eiropā - paldies viņiem par pašatdevi un attieksmi. Treneriem īsā laika periodā nācās pieņemt grūtus lēmumus, no 36 kandidātiem atlasot 26. Mūsu mērķis ir iekļūt ceturtdaļfinālā un turpināt cīņu par katru nākamo uzvaru," preses konferencē teica izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

Par izlases kapteini izvēlēts 19 gadus vecais centra uzbrucējs Ločmelis, kurš šopavasar pieaugušo izlases sastāvā izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu. "Centīšos būt līderis gan laukumā, gan ārpus tā," teica Ločmelis, kurš kā piemēru kapteiņa statusā minēja Kasparu Daugaviņu.

Šogad Ločmelis uzsāka studijas Masačūsetsas Universitātē, paralēli spēlējot hokeju Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kur 12 cīņās atzīmējies ar četriem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

"Universitātē manu spēlēšanu pasaules junioru čempionātā uztvēra ļoti pozitīvi, jo ASV tas ir liels notikums. No maniem komandas biedriem pasaules čempionātā būs Čehijas izlases vārtsargs [Mihaels Hrabals], līdz ar to būs interesanti jau pirmajā pārbaudes spēlē," stāstīja Ločmelis.

Latvijas junioru izlases galvenais treneris Artis Ābols atzīmēja, ka komandai nepieciešams, lai spēlētu visi hokejisti un nevajag Ločmelim uzlikt visu atbildību par valstsvienības sniegumu. "Piemēram, pasaules čempionātā pavasarī bija visi, nevis viens vārtsargs, trīs uzbrucēji un divi aizsargi. Visi čempionātu aizvadīja kā minimums labā līmenī, daži bija pat ļoti labā līmenī. Lai parādītu labu rezultātu, tāpat ir jābūt arī tagad," atzina Ābols.

Latvijas izlase sākotnēji plānojusi pēc otrās pārbaudes spēles atgriezties mājās, lai nosvinētu Ziemassvētkus, tomēr pieņemts lēmums palikt Zviedrijā. "Ņemot vērā to, ka 26.decembra vakarā jau būs spēle, Latvijas Hokeja federācija atrada iespēju palikt Zviedrijā," atklāja Ābols.

Junioru izlasei palīgā dosies arī video treneris Pēteris Groms, kurš palīdzēs ar pretinieku analīzi. Par pirmajiem pretiniekiem zviedriem būs iespējams iegūt informāciju no viņu pārbaudes spēlēm, kuras translēšot Zviedrijas raidsabiedrība.

"Gatavojos pirmajai spēlei, tāpēc šobrīd nezinu, kāds būs sastāvs Kanādas komandai. Manā skatījumā tas nav būtiski, galvenais, kas būs pirmajā spēlē," teica Ābols.

Piektdien kļuva arī zināmi tie 26 hokejisti, kuri dosies uz Zviedriju. Pirms turnīra sākuma izlases sastāvs tiks samazināts līdz 25 spēlētājiem, atskaitot vienu no uzbrucējiem, bet diviem spēlētājiem paliekot rezervistu statusā.

Latvijas izlase uz Zviedriju dosies 18.decembrī, tur 19.decembrī aizvadot pārbaudes spēli ar Čehijas vienaudžiem un 21.decembrī - ar Norvēģijas U-20 izlasi.

Novembra izlašu logā Arta Ābola vadītā U-20 izlase piedalījās turnīrā ar Polijas, Lietuvas un Igaunijas pieaugušo valstsvienībām, ierindojoties otrajā vietā.

Latvijas U-20 hokeja izlases pretinieces pasaules čempionāta A apakšgrupā būs Kanāda, Zviedrija, Somija un Vācija. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piektā vietā esošā komanda aizvadīs vienu spēli par palikšanu elitē.

Šogad pasaules čempionātā drīkst piedalīties 2004.gada dzimušie un jaunāki spēlētāji.

Darbā ar U-20 hokeja izlasi Ābolam šajā sezonā asistē Kārlis Zirnis, Artūrs Āboliņš un Edgars Masaļskis.

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlases kandidātu saraksts:

vārtsargi - Deivs Rolovs ("Lone Star Brahmas", NAHL), Aksels Ozols (Šarlotaunas "Islanders", QMJHL), Linards Feldbergs ("HS Rīga");

aizsargi - Niks Feņenko (Bēkomo "Drakkar", QMJHL), Elvis Laškovs (Ferlahas NHA, Austrija), Renarts Bērziņš ("Mogo"/LSPA), Pēteris Bulāns (Šikutimi "Sagueneens", QMJHL), Viktors Kurbaka (Tršinecas "Ocelārži", Čehija), Kristers Urbanovičs (Oulu "Karpat", Somija), Ingus Ločmelis (Fērbenksa "Ice Dogs", NAHL), Darels Uļjanskis (Stokholmas AIK, Zviedrija);

uzbrucēji - Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte, NCAA), Rainers Rullers (Medisonas "Capitols", USHL), Rodžers Bukarts (Venačī "Wild", WHL), Rainers Dārziņš (Šelefteo AIK, Zviedrija), Sandis Vilmanis (Sarnijas "Sting", OHL), Emīls Veckaktiņš ("Lugano", Šveice), Dāvis Borozinskis (Demoinas "Bucaneers", USHL), Kevins Strādnieks, Rinalds Vutkevičs (abi - "Zemgale"/LLU), Ēriks Mateiko (Sentdžonas "Sea Dogs", QMJHL), Kristofers Krūmiņš (Ņūdžersijas "Hitmen", NAHL), Toms Mots (Brno "Kometa", Čehija), Rauls Ozollapa (Pršerovas "Zubr", Čehija), Kristers Ansons (Blēnvilas/Boisbriānas "Armanda", QMJHL), Otto Poļakovs (Filadelfijas "Rebels", NAHL).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu