3x3 basketbolistiem pirmais olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs notiks Honkongā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nauris Miezis
Nauris Miezis Foto: FIBa3x3.com

3x3 basketbolistiem pirmā iespēja kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm būs aprīlī Honkongā, piektdien paziņoja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Pirmais no trīs kvalifikācijas turnīriem notiks šobrīd vēl neizziņotos datumos Honkongā. Tajā Latvijas 3x3 basketbolisti par vienu ceļazīmi uz Parīzi cīnīsies ar Honkongu, Nīderlandi, Mongoliju, Austriju, Šveici, Ēģipti un Jaunzēlandi.

Ja šajā turnīrā neizdosies uzvarēt, tad nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Ucunomijā, Japānā. Šajā turnīrā bez latviešiem jāpiedalās Ēģiptei, Puretoriko, Mongolijai, Lietuvai, Japānai un Francijai.

Pēdējā iespēja iegūt ceļazīmi būs kvalifikācijas noslēgumā no 23. līdz 26.maijam Debrecenā, Ungārijā, šajās sacensībās vietas olimpiskajās spēlēs nopelnot trīs komandām. Šajā turnīrā jāpiedalās Latvija, Ungārijai, Ēģiptei, Madagaskarai, Puertoriko, Kanādai, Mongolijai, Japānai, Francija, Lietuvai, Nīderlandei, Beļģijai, Austrijai, Šveicei, Vācijai un Polijai.

Trīs no astoņām ceļazīmēm vīriešu konkurencē jau ieguvušas Serbija, ASV un Ķīna, kas 1.novembrī atjaunotajā rangā bija pirmajā trijniekā.

2021.gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs par pirmo olimpisko čempioni 3x3 basketbolā kļuva Latvijas izlase, kuras rindās spēlēja Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu