"Red Bull" neiztur F-1 pirmssezonas drošības pārbaudi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Visām Pirmās formulas (F-1) komandām ir jāaiziet drošības pārbaude, pēc kuras uz sezonu tiek izsniegta licence. Tomēr ar pirmo piegājienu šo pārbaudi nav izturējusi "Red Bull" komanda.

"Motorsport.com" vēsta, ka iepriekšējās sezonas Konstruktoru kausa ieguvējas "Red Bull" jaunā formula nav saņēmusi zaļo gaismu FIA drošības pārbaudēs. Formulas vājā vieta ir tās priekšpuse, kur esot "nopietna drošības problēma" un kam steidzami nepieciešams risinājums.

"Red Bull" padomnieks Helmuts Marko par neizturētajām pārbaudēm īpaši nesatraucas. "Tas ir smieklīgi. Problēma pastāvētu, ja mēs ar pirmo reizi būtu izturējuši drošības pārbaudi," viņš sacīja izdevumam "F1 Insider".

"Tad mēs būtu slikti pastrādājuši [pie jaunās mašīnas]," turpināja austrietis, kurš nesen ar komandu pagarināja līgumu uz trim gadiem, un ar pārliecību piebilda, ka problēma jaunajai formulai tiks novērsta tuvāko nedēļu laikā. 

Iepriekšējā sezonā "Red Bull" dominēja kopvērtējumā, uzvaru nodrošinot jau pēc 16 aizvadītiem posmiem. 

"Red Bull" pagājušajā sezonā brauca ar RB19 formulas versiju, bet nākamsezon plāno braukt ar RB20. Vairāki F-1 apskatnieki uzskata, ka "Red Bull" turpinās dominēt arī 2024. gadā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu