Dāvis Ikaunieks pievienojas Lietuvas komandai "Šiauliai"

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Ikaunieks
Dāvis Ikaunieks Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas uzbrucējs Dāvis Ikaunieks pievienojies Lietuvas futbola līgas iepriekšējās sezonas bronzas medaļniecei "Šiauliai", vēsta klubs.

Pirms tam 30 gadus vecais Ikaunieks bija Čehijas kluba "Jablonec" paspārnē, taču pēdējā pusotrā sezonā viņam neizdevās nostiprināties pirmajā komandā, kas spēlē valsts augstākajā līgā.

2015. gada sezonā Ikaunieks ar 15 vārtiem bija Latvijas futbola virslīgas labākais vārtu guvējs un aizveda "Liepāju" līdz vēsturē pirmajam un līdz šim vienīgajam čempiontitulam.

Nākamajā vasarā latviešu futbolists tika izīrēts Čehijas klubam Jihlavas "Vysočina", bet pēc tam pilnībā pārgāja uz čehu vienību. Ikaunieks Čehijas augstākajā līgā debitēja ar vārtu guvumu, bet 2016./2017. gada sezonā viņš izcēlās deviņas reizes un palīdzēja "Vysočina" komandai noturēt vietu augstākajā līgā.

Nākamajā sezonā latvietis guva par vieniem vārtiem vairāk, taču ar to nebija gana, lai Jihlavas vienība paliktu Čehijas augstākajā divīzijā. 2018. gada vasarā viņš pārcēlās uz daudz spēcīgāko "Jablonec" komandu, kuras sastāvā sekojošajā sezonā debitēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā. Tajā pašā gadā Ikaunieks tika atzīts par Latvijas labāko futbolistu.

Tomēr viņam neizdevās nostiprināties "Jablonec" klubā un 2019. gada vasarā kuldīdznieks tika izīrēts RFS komandai, ar kuru uzvarēja Latvijas kausa izcīņā, bet 2019./2020. gada sezonas otro pusi viņš pavadīja Čehijas vienībā Zlīnas "Fastav". Savukārt 2020./2021. gada sezonas pirmajā pusē viņš bija īrē citā čehu vienībā "Mlada Boleslav", desmit spēlēs paliekot tukšā. Daļu no 2021. gada sezonas Ikaunieks pavadīja "Liepājā".

Latvijas izlasē Ikaunieks piedalījies 46 spēlēs, kurās guvis sešus vārtus.

Šauļu klubs 2023. gada sezonā A līgā ieņēma trešo vietu un šovasar spēlēs UEFA Konferences līgas kvalifikācijā. Augstākajā divīzijā "Šiauliai" spēlējusi vien iepriekšējās divas sezonas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu