Vai Bertānu atkal aizmainīs? ESPN piedāvā scenāriju (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) komandas šosezon spēlētāju maiņas darījumus var veikt līdz 8. februārim. Ziemeļamerikas medijs ESPN piedāvā iespējamu scenāriju, kurā Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns atstātu Oklahomasitijas "Thunder" komandu.

Bertāna alga šosezon ir 17 miljoni ASV dolāru. Pēc līguma restrukturizācijas Latvijas basketbolistam nākamajā sezonā ir garantēts atalgojums 5,25 miljonu apmērā.

ESPN vēsta, ka "Thunder" varētu aizmainīt Bertānu līdz šīs sezonas darījumu termiņa beigām, lai pastiprinātu sastāvu ar kādu garā gala spēlētāju.

"Thunder" rīcībā ir lērums ar nākotnes draftu izvēles tiesībām – kopumā 11 pirmajā kārtā un 21 otrajā kārtā. Tie ir aktīvi, kurus iekļaut Bertāna aizmainīšanas darījumā.

Bertāns šosezon laukumā izgājis vien 14 spēlēs, kaut komanda kopumā aizvadījusi jau 47 mačus. Latvietis vidēji spēlējis 6,5 minūtes un guvis 3,1 punktu.

Nekas neliecina, ka Bertāna loma komandā varētu mainīties, ka varētu pieaugt latvieša spēles laiks. "Thunder" vienība šosezon spēlē teicami, tā patlaban ir viena no vadošajām komandām Rietumu konferencē.

Līdz ar to kāda cita komanda varētu būt ieinteresēta iegūt Bertānu, lai sastāvam piesaistītu tālmetienu speciālistu, kā arī atbrīvotu vietu algu budžetā, jo Latvijas basketbolistam pēc šīs sezonas gaidāms ievērojams algas samazinājums.

ESPN apskatnieks Andrē Snellings piedāvā scenāriju, kurā Bertāns ar Alekseju Pokuševski, Trē Menu, Āronu Viginsu un vairākām nākotnes draftu tiesībām pārceltos uz Toronto "Raptors".

Savukārt pretējā virzienā uz "Thunder" dotos centrs Jakobs Poeltls, kā arī pērn Pasaules kausā zelta medaļas un vērtīgākā spēlētāja balvas ieguvējs vācietis Deniss Šrēders.

NBA apskatnieks norāda, ka "Thunder" ir viena no vājākajām līgas komandām cīņā par atlēkušajām bumbām. Komandas starta piecnieka centrs Čets Holmgrens demonstrē teicamu sniegumu, taču viņš ir līgas debitants, kurš ir ļoti tievs. 

Poeltls ir krietni masīvāks nekā Holmgrens, tāpēc viņš varētu būt komandai labs palīgs kā rezerves centrs, kurš spēj regulāri tikt pie "double-double". Viņš šosezon 36 mačos vidēji guvis 10,6 punktus un izcīnījis 8,3 bumbas pie groziem.

Turklāt nav izslēgts, ka Poeltls varētu labi spēlēt ar Holmgrenu kopā, ieņemot attiecīgi centra un uzbrucēja pozīcijas.

ESPN apskatnieks uzskata, ka "Thunder" noderētu arī rezerves saspēles vadītājs. Komandas līderis Šejs Gildžess-Aleksandrss ir izteikts punktu guvējs, savukārt saspēles vadītājam Džošam Gidijam ir nestabils metiens no perimetra.

Šrēders, kurš iepriekš karjerā divus gadus spēlēja "Thunder", šosezon 47 mačos vidēji guvis 13,9 punktus un veicis 6,3 rezultatīvas piespēles, turklāt 33 spēlēs vācietis iesaistījies no rezervistu soliņa, nevis spēlējis starta piecniekā.

"Thunder" spēlētājiem ir niecīga "play-off" spēļu pieredze, par ko liecina fakts, ka Bertānam karjerā individuāli ir vairāk maču nekā pārējiem komandas biedriem – attiecīgi 45 pret 30.

Šrēdera kontā ir 68 spēles izslēgšanas maču turnīrā, kas ir vērā ņemama pieredze, kas varētu noderēt "Thunder" komandai, kas iepriekšējās trīs sezonās nekvalificējās "play-off".

"Raptors" sākusi sastāva pārbūvi. Kanādas komanda nesen aizmainīja vienu no savām ilggadējām zvaigznēm Paskalu Siakamu, starpsezonā šķīrās arī no vadošā saspēles vadītāja Freda Vanvlīta. Līdz ar to varētu gaidīt arī citas izmaiņas.

NBA spēlētāja karjerā Bertāns aizmainīts vairākkārt. Savulaik jauno spēlētāju draftā viņu izvēlējās Indiānas "Pacers", kas latvieti aizmainīja uz Sanantonio "Spurs".

Pēc tam Bertāns maiņas darījumos pārcēlies uz Vašingtonas "Wizards", Dalasas "Mavericks" un pagājušajā vasarā uz "Thunder".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu