Foto Fjūrija - Usika cīņas uzvarētājs saņems unikālu čempiona jostu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs (no kreisās) un Oleksandrs Usiks
Taisons Fjūrijs (no kreisās) un Oleksandrs Usiks Foto: EPA/Scanpix

Nepārspētā Oleksadra Usika un brita Taisona Fjūrija boksa dueļa uzvarētājs saņems unikālu neapstrīdamā ("undisputed") supersmagsvaru čempiona jostu.

Usiks un Fjūrijs ilgi gaidīto cīņu par supersmagā svara čempiona titulu grasījās aizvadīt 17. februārī Rijādā, Saūda Arābijā, bet brita traumas dēļ cīņa atlikta uz 18. maiju. 

To var uzskatīt par gadsimta cīņu, jo pirmo reizi kopš 1999. gada tiks noskaidrots neapstrīdams ("undisputed") supersmagsvaru čempions.

Īpaši šai cīņai izgatavota čempiona josta, kuru savos sociālo tīklu kontos parādījis Saūda Arābijas Izklaides ģenerāldirektorāta vadītājs princis Turki Als-Šeihs.

"Šī josta gaidīs Fjūriju vai Usiku... speciāli šai cīņai radīta... pirmo reizi četras neapstrīdamās jostas vienā cīņā... gadsimta cīņa..." viņš raksta. 

37 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt 35 gadus vecā Fjūrija kontā 35 aizvadītajās cīņās ir 34 uzvaras un viens neizšķirts pret amerikāni Deonteju Vailderu.

Līdz šim pēdējo reizi supersmagā svara kategorijā "undisputed" čempiona godu izpelnījies brits Lenokss Lūiss, kurš apvienoja trīs jostas.

Kopš 2007. gada, lai kļūtu par "undisputed" čempionu, ir jāizcīna četras prestižākās jostas. Usiks to paveica "cruiserweight" divīzijā (līdz 90,7 kg).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu