Pasaulē garākais tenisists paziņo par karjeras beigām

CopyDraugiem X Whatsapp
Ivo Karlovičs
Ivo Karlovičs Foto: AP/Scanpix

Par profesionālā tenisista karjeras noslēgšanu trešdien paziņoja horvāts Ivo Karlovičs, kurš ATP tūrē nebija spēlējis jau vairāk nekā divus gadus.

2,11 metrus garais Karlovičs, kurš tenisa vēsturē iegājis kā viens no labākajiem servētājiem, trešdien platformā "X", kas agrāk bija pazīstama kā "Twitter", atklāja, ka sportista karjeru beidz.

"Man ir bijusi ļoti iepriecinoša, savāda un ilga karjera," norādīja 44 gadus horvāts.

Pēdējo ATP līmeņa turnīra maču Karlovičs aizvadīja 2021. gada oktobrī Indianvelsas "ATP 1000" kvalifikācijas otrajā kārtā, bet viņa pēdējais "Grand Slam" turnīrs bija sešas nedēļas iepriekš notikušais ASV atklātais čempionāts, kur tika zaudēts pirmajā kārtā.

Savu 25 gadus ilgo karjeru Karlovičs noslēdza ar astoņiem ATP tituliem, 371 uzvaru un 346 zaudējumiem, kā arī naudas balvās nopelnītiem 10,1 miljoniem ASV dolāru (ap 9,35 miljoni eiro). Viņa augstākā vieta ATP rangā bija 14., kas tika sasniegta 2008.gada augustā.

"Grand Slam" turnīros horvāta labākais sasniegums vienspēlēs ir ceturtdaļfināls Vimbldonā 2009. gadā. Savukārt 2005. gadā Karlovičs palīdzēja Horvātijas izlasei pirmo reizi triumfēt Deivisa kausa izcīņā.

Karjeras laikā Karlovičs turnīros izpildīja 13728 netveramas serves jeb "eisus", šajā rādītājā tenisa vēsturē atpaliekot vien no amerikāņa Džona Isnera (14470). Horvāts ir rekordists izpildītajos "eisos" trīs setu mačos - 45 netveramas serves Halles "ATP 500" turnīrā 2015. gadā, kā arī vienīgais, kurš divos "Grand Slam" mačos pēc kārtas ir spējis izpildīt vismaz 40 netveramas serves - 2015. gada Vimbldonas atklātajā čempionātā.

Pēc nedēļas Karlovičs svinēs savu 45. dzimšanas dienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu