Bendikai ātrs slēpojums PK posmā, taču daudz kļūdu šaušanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Reuters/ScanPix

Baiba Bendika piektdien Norvēģijā Pasaules kausa biatlonā astotajā posmā izcīnīja 21.vietu 15 km individuālajā distancē, Sanita Buliņa ieņēma 61., bet Annija Keita Sabule - 65.vietu.

Uzvaru ar vienu soda minūti izcīnīja norvēģiete Ingri Lannmarka Tandrevolla, kura trasi veica 44 minūtēs un 13,1 sekundē.

Bendika šaušanu sāka ar piecām mērķī raidītām lodēm šaušanā guļus, šautuvi no 28 līdz tam startējušajām sportistēm pametot ar labāko rezultātu un līdz sacensību beigām šajā atzīmē saglabājot otru labāko rezultātu.

Šaušanā stāvus viņa netrāpīja mērķī otro un pēdējo šāvienu, bet guļus vēlreiz aizvēra visus piecus mērķus.

Šaušanā stāvus Latvijas biatloniste nopelnīja vēl divas soda minūtes, ierindojoties 21.vietā vietā un uzvarētājai zaudējot divas minūtes un 55,3 sekundes.

Distancē Bendikai bija sestais ātrākais slēpojuma laiks.

Buliņa šaušanu guļus veica perfekti, šaušanā guļus netrāpīja otro šāvienu, guļus nopelnīja divas soda minūtes, bet pēdējā ugunslīnijā - vēl vienu soda minūti. Viņa ieņēma 61.vietu un Lannmarkai zaudēja piecas minūtes un 52,7 sekundes.

Sabule sāka ar kļūdu trešajā šāvienā guļus, taču atlikušajos 17 šāvienos aizvēra visus mērķus, 84 sportistu konkurencē finišējot 65.vietā sešas minūtes un 9,8 sekundes aiz uzvarētājas.

Tas Sabulai bija rekords startos šajā disciplīnā Pasaules kausa posmos. Līdz šim labākais rezultāts bija 76.vieta šosezon Estešundā. 65.vieta ir arī sportistes atkārtots labākais sasniegums Pasaules kausa posmos. 65.vietā viņa ierindojās arī 2021./2022.gada sezonas sprinta sacensībās Kontiolahti.

Otro vietu ieņēma zviedriete Elvīra Ēberja, kura ar divām soda minūtēm finišēja 28,8 sekundes aiz Lannmarkas, bet trešā bija uzvarētājas tautiete Īda Līena, kura ar vienu soda minūti uzvarētājai zaudēja 32 sekundes.

Ceturtā finišēja itāliete Liza Vitoci, piektā - čehiete Tereza Vobornīkova, bet sestā - vāciete Vanesa Foigta.

Par uzvarētāju kopvērtējumā šajā disciplīnā triju sacensību summā kļuva Vitoci, kura sakrāja 165 punktus un trešo reizi kļuva par kristāla globusa ieguvēju šajā disciplīnā.

Otro vietu ar 155 punktiem ieņēma Tandrevolla, bet trešo ar 150 punktiem - Foigta.

Bendika ar 20 punktiem ieņēma 46.vietu.

Visu disciplīnu summā kopvērtējumā līdere ar 809 punktiem ir Tandrevolla, kurai ar 725 punktiem seko francūziete Žistīne Brezā-Bušē un ar 721 punktu - Vitoci.

Bendika ar 26 punktiem ieņem 66.vietu, bet Sanita Buliņa ar 19 punktiem ir 72.vietā.

Sievietēm 15 kilometros bija jāsacenšas jau ceturtdien, taču nokrišņu un miglas dēļ sacensības tika pārceltas uz piektdienu, plkst.13.30, bet laika apstākļu dēļ sacensības tika atliktas vēl par pusstundu.

Pasaules čempionātā Bendika bija ātra trasē un sasniedza vairākus augstvērtīgus rezultātus, tiesa, individuālajā distancē astoņas kļūdas šaušanā liedza iegūt augstāku pozīciju par 67.vietu.

Pasaules kausā klasiskajā distancē biatlonistes sacentās tikai pirmajā posmā, kurā Bendika šajā disciplīnā nestartēja, Buliņa ieņēma 57., bet Sabule - 76.vietu. Uzvarēja itāliete Liza Vitoci, pirmajā trijniekā finišējot arī vācietēm Franciskai Preisai un Vanesai Foigtai. Posmā Anthlocā 12,5 kilometru saīsinātajā individuālajā distancē Latvijas biatlonistes Sanita un Sandra Buliņas un Bendika bija ārpus pirmā astoņdesmitnieka.

Vīriešiem sacensības 20 kilometru distancē ir plānotas plkst.16.45. Pasaules kausu tiešraidē translē kanāls LTV7.

Sestdien notiks sacensības ar kopēju startu, bet svētdien - jauktās stafetes.

Pēc šī posma biatlonisti dosies uz Ziemeļameriku, kur ASV un Kanādā aizvadīs divus pēdējos Pasaules kausa posmus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu