Ostapenko Indianvelsas turnīrā tiekas ar kādreizējo WTA ranga līderi Kerberi

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko piektdien sāks prestiži Indianvelsas "WTA 1000" sērijas turnīru un otrās kārtas mačā tiksies ar bijušo pasaules pirmo raketi Anželiku Kerberi no Vācijas.

Spēle būs kā pirmā pēc nozīmes otrajā kortā un sāksies plkst. 21 pēc Latvijas laika.

Latvijas tenisiste WTA rangā atrodas desmitajā vietā un ar šādu numuru izsēta arī turnīrā, kamēr Kerbere WTA rangā ierindojas 607. pozīcijā.

Šī mača uzvarētāja trešajā kārtā tiksies ar Japānas tenisisti Nao Hibino (WTA 80.) vai krievieti Veroniku Kudermetovu (WTA 19.), kura turnīrā izsēta ar 17. numuru.

Ostapenko Indianvelsas turnīrā bija brīva no pirmās kārtas, kamēr Kerbere trešdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-4 pārspēja Petru Martiču (WTA 58.) no Horvātijas.

Abas tenisistes iepriekš kortā tikušās trīs reizes, no kurām tikai vienā Ostapenko kortu pameta kā uzvarētāja.

Latvijas sportiste šosezon paguvusi izcīnīt jau divus titulus, uzvarot "WTA 500" sērijas turnīros Adelaidē un Lincā, un iekrājusi uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci 16-4. Savukārt Kerbere, kura sezonas ievadā startēja "United Cup", tikusi pie divām uzvarām un sešām neveiksmēm.

Pērn Indianvelsas turnīrā Ostapenko aizcīnījās līdz trešajai kārtai, kurā trīs setos piekāpās čehietei Petrai Kvitovai, bet 2021. gadā latvietei Indianvelsā bija izdevies sasniegt pusfinālu.

Ostapenko ar ierasto pārinieci ukrainieti Ludmilu Kičenoku Indianvelsā startēs arī dubultspēļu sacensībās, kurās viņas izsētas ar astoto numuru.

Indianvelsas "WTA 1000" kvalifikācijā pirmo reizi karjerā startēja arī Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja (WTA110.). Viņa atlases pirmās kārtas mačā ar 2-6, 2-6 zaudēja Herietai Dārtai (WTA 90.) no Lielbritānijas.

Turnīrs Indianvelsā cietā seguma kortos norisināsies līdz 17. martam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu