Video Jonass pozitīvi vērtē savu sniegumu sezonas pirmajā posmā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motosportists Pauls Jonass
Latvijas motosportists Pauls Jonass Foto: Publicitātes foto (ShotbyBavo)

Latvijas motosportists Pauls Jonass uzskata, ka svētdien Argentīnā pasaules motokrosa čempionāta sezonas pirmajā posmā MXGP klasē izcīnītā ceturtā vieta ir labākais rezultāts, kādu viņš todien spēja uzrādīt.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass sestdien kvalifikācijā ierindojās trešajā pozīcijā un svētdien pirmajā braucienā finišēja arī trešajā vietā.

Otrajā braucienā pirmais finišu sasniedza slovēnis Tims Gajsers ("Honda"), kurš par 10,489 sekundēm apsteidza spāni Horhi Prado ("GasGas"), bet labāko trijnieku, zaudējot 20,185 sekundes, noslēdza francūzis Romēns Fevrs ("Kawasaki").

Jonass otrajā braucienā jau īsi pēc starta atradās ceturtajā pozīcijā, kuru saglabāja līdz pat brauciena beigām. No trešās vietas īpašnieka Jonass atpalika nedaudz vairāk par trīs sekundēm.

Divu braucienu summā pirmajā sezonas posmā uzvaru ar 47 punktiem svinēja Prado, otro vietu ar 42 punktiem ieņēma Fevrs, bet trešajā pozīcijā ar 31 punktu posmu noslēdza Gajsers, kuram ar 38 punktiem sekoja Jonass.

"MXGP sezona ir atklāta ar pozitīvu zīmi. Sajūtas bija ļoti labas jau no pirmajiem mirkļiem, kad iebraucu trasē. Arī kvalifikācijā un abos braucienos sajūtas bija labas," Latvijas Motosporta Federācija (LaMSF) citē Jonasu.

"Protams, žēl, ka nesanāca uzkāpt uz goda pjedestāla, bet kopumā esmu apmierināts ar savu braukšanu, ar sajūtām uz motocikla. Domāju, ka šodien šis bija labākais rezultāts, kuru varēju sasniegt," uzskata Latvijas motosportists.

"Pirmie trīs konkurenti – Horhe Prado, Romēns Fevrs un Tims Gajsers –, bija ātrāki un jaudīgāki. Turpināšu strādāt un ceru, ka nākamajos posmos varēšu viņiem pietuvoties, lai cīnītos par goda pjedestālu," apņēmību pauda Jonass.

Šosezon paredzēti 20 pasaules čempionāta posmi. 8. un 9.jūnijā Ķegumā norisināsies devītais pasaules čempionāta posms.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja Prado, aiz sevis atstājot Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass, kuram bija vairāki savainojumi, ierindojās 19. pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu