Briedis maijā ar Opetaiju cīnīsies par pasaules čempiona titulu divās versijās (4)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Bokseris Mairis Briedis piedalās oficiālajā bokseru svēršanās pasākumā  "Porsche" centrā pirms Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostas pirmajā smagajā svara kategorijā cīņas.
Bokseris Mairis Briedis piedalās oficiālajā bokseru svēršanās pasākumā "Porsche" centrā pirms Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostas pirmajā smagajā svara kategorijā cīņas. Foto: Zane Bitere/LETA

Lielbritānijas boksera Taisona Fjūrija un ukraiņa Oleksandra Usika smagā svara čempionu jostu apvienošanas cīņas vakarā 18.maijā Rijādā ir paredzēts arī latvieša Maira Brieža un austrālieša Džeija Opetaijas revanša duelis, cīnoties par pasaules čempiona jostu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un žurnāla "The Ring" versijā, tīmekļa vietnē "Twitter.com" ziņo pasākuma translētājs IFL TV.

Jau ziņots, ka Fjūrija un Usika cīņa, kurai 17.februārī bija jānotiek Rijādā, tika atcelta, jo Fjūrijam treniņos tika uzsista brūce virs acs. Dienu vēlāk britu bokseris sociālajos medijos paziņoja, ka ir panākta vienošanās pārcelt cīņu uz 18.maiju un kā norises vietu saglabāt Saūda Arābijas galvaspilsētu Rijādu, pārceļot uz maiju arī Brieža un Opetaijas dueli.

"Opetaija un Briedis pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem) cīnīsies par pasaules čempiona titulu IBF un "The Ring" versijās," vēsta IFL TV, ziņojot par Usika cīņu ar Fjūriju.

Briedis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2022.gada jūlijā, kad Austrālijas pilsētā Goldkostā piedzīvoja zaudējumu pret Opetaiju un atvadījās no IBF čempiona jostas.

Latvietis 2020.gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu. Briedis ir bijis čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijās.

39 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Pirms cīņas ar Opetaiju viņš bija cietis tikai vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Usiku.

28 gadus vecais Opetaija ir uzvarējis visās 24 cīņās un 19 no tām noslēdzis ar nokautu. Pēc tikšanās ar Briedi nākamās divas cīņas viņš aizvadīja pērn septembrī un decembrī, uzvarot Džordanu Tompsonu un Elisu Zorro.

Fjūrijs, kurš 35 cīņās ir svinējis 34 uzvaras un reizi cīnījies neizšķirti, ir pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet Usiks, kura kontā ir 21 uzvara tikpat cīņās, ir pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), kā arī mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu