Tokets: Uzvara pār NHL čempioniem parāda Šilova raksturu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs
Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs Foto: AP/Scanpix

Lai gan spēles sākums neizdevās, vārtsargs Artūrs Šilovs parādīja savu raksturu un cīņas turpinājumā sekmēja Vankūveras "Canucks" uzvaru pār Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienību Vegasas "Golden Knights", norādīja Kanādas kluba galvenais treneris Riks Tokets.

Jau vēstīts, ka Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā "Canucks" otrdien ar rezultātu 4:3 (2:2, 2:1, 0:0) savā laukumā uzveica iepriekšējās sezonas čempioni "Golden Knights".

Spēles otrajā minūtē Šilovs ielaida vārtus, "Canucks" komandai spēlējot skaitliskajā mazākumā. Mača devītajā minūtē Vankūveras klubs nokļuva iedzinējos ar 0:2, kad otros vārtus šajā spēlē guva pretinieku līderis Džeks Aihels.

Cīņas turpinājumā "Canucks" pirmajā periodā panāca neizšķirtu 2:2, taču otrajā trešdaļā "Golden Knights" atguva vadību, realizējot skaitlisko vairākumu. Tomēr drīz vien otrajā periodā "Canucks" atspēlējās un arī izvirzījās vadībā.

"Sākums viņam neizdevās, taču viņš turējās. Viņš karjerā ir spēlējis nozīmīgos mačos – Latvijas izlasē pasaules čempionātā, pārstāvot visu savu valsti," pēc spēles preses konferencē sacīja Tokets.

"Būs vēl citas spēles, kurās ir liels spiediens. Viņš šovakar spēlēja pret NHL čempioniem. Sākums nebija labs, taču viņš noturējās. Tas daudz pasaka par jaunā puiša raksturu. Par viņu ir ļoti jāpriecājas," turpināja treneris.

23 gadus vecais Šilovs šosezon NHL aizvadījis trīs spēles, izcīnot trīs uzvaras. Vidēji mačā Latvijas vārtsargs ielaidis divas ripas un atvairījis 90,9% pretinieku metienu.

Šilovs iepriekšējā sezonā debitēja pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Kopumā karjerā divās sezonās viņš piedalījies astoņos NHL mačos, sešos no tiem izcīnot uzvaru. Vidēji viņš ielaidis 2,47 ripas un atvairījis 90,8% metienu.

Pagājušajā gadā Šilovs palīdzēja Latvijas izlasei izcīnīt bronzas medaļas pasaules čempionātā. Latvijas hokejistu atzina par turnīra labāko vārtsargu un turnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

Šilova un Bļugera pārstāvētā "Canucks" četras spēles pirms NHL regulārā čempionāta beigām ieņem otro vietu Rietumu konferences kopvērtējumā. Komanda ir kvalificējusies Stenlija kausa izcīņai.

Turpretī čempione "Golden Knights" vēl nav kvalificējusies "play-off" turnīram, tāpēc zaudējums pret "Canucks" nav mazsvarīgs. Vegasas vienībai gan ir piecu punktu pārsvars pār tiešo konkurenti Sentluisas "Blues".

Traumas dēļ mēnesi nav spēlējis "Canucks" pirmais vārtsargs Tečers Demko, kurš no savainojuma nu ir atguvies, taču klubs plāno nesteigties ar lēmumu, kad hokejists atgriezīsies ierindā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu