Vienam no NBA spēlētājiem draud mūža diskvalifikācija

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džontejs Porters
Džontejs Porters Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisārs Adams Silvers pieļauj iespēju, ka Toronto "Raptors" komandas spēlētājam Džontejam Porteram varētu tikt piemērota mūža diskvalifikācija.

Denveras "Nuggets" uzbrucēja Maikla Portera brālis tiek apsūdzēts par likmju izdarīšanu uz viņa paša individuālajiem statistikas rādītājiem.

"Domāju, ka šajā līgā nav nekā nopietnāka, ja runa ir par negodīgu spēli," ESPN citēts Silvers, kurš arī norādīja, ka sekas Portera darbībām var būt ļoti smagas.

Totalizatora skandālā nonākušas divas spēles ar Portera piedalīšanos. Viena no tām 27. janvārī pret Losandželosas "Clippers", otra 21. martā pret Sakramento "Kings". Abos mačos basketbolists laukumā pavadīja vien dažas minūtes it kā savainojumu dēļ.

Abās spēlēs Porters laukumā atradās vien dažas minūtes. Pirmajā mačā viņš esot sūdzējis par acs traumu, bet otrajā norādījis uz slimību.

"Man ir pieejama milzīga disciplinārsodu veidu izvēle," pauda Silvers.

Izmeklēšana pret 24 gadus veco spēlētāju šajā lietā turpinās. Vairāki bukmeikeru kantori nekavējoties ziņoja par aizdomīgām likmēm uz Portera individuālo statistiku minētajās spēlēs.

NBA basketbolistiem un klubu pārstāvjiem ir aizliegts izdarīt likmes uz NBA spēlēm.

Kopš 23. marta Porters nav devies laukumā. Iespējams, viņam uz visiem laikiem tiks aizliegts spēlēt NBA. Šī viņam ir tikai otrā sezona pasaules spēcīgākajā līgā (pirmā bija 2020./2021. gadā, pārstāvot Memfisas "Grizzlies"). Vidēji mačā viņš guvis 3,7 punktus, savācis 2,6 atlēkušās bumbas un veicis 1,6 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu