Video Drāma un elegance – Latvijas 3x3 basketbolisti kvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm (4)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētāji – Agnis Čavars, Nauris Miezis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis
Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētāji – Agnis Čavars, Nauris Miezis, Zigmārs Raimo un Francis Lācis Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 vīriešu basketbola izlase ar Agni Čavaru, Franci Gustavu Lāci, Nauri Miezi un Zigmāru Raimo ierindā svētdien Honkongā uzvarēja Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Pusfinālā latvieši uzvarēja dramatiskā cīņā mača papildlaikā, savukārt finālā mūsējie spēlēja eleganti un pārliecinoši.

(Papildināts plkst. 14.14)

Latvija, kas turnīrā bija izsēta ar trešo numuru, pusfinālā ar 15:14 papildlaikā pārspēja sacensību galveno favorīti Nīderlandi.

Pēc veiksmīga mača ievada latvieši bija izvirzījušies vadībā ar 11:6, taču mazāk nekā divas minūtes līdz spēles beigām nīderlandieši pēc diviem precīziem tālmetieniem pārņēma vadību ar 13:11.

Miezis ar diviem precīziem soda metieniem panāca neizšķirtu (13:13) un rezultāts palika nemainīgs līdz pamatlaika beigām. Papildlaikā pēc Nīderlandes precīza metiena Latvijai uzvaru atnesa Mieža tālmetiens.

Starp latviešiem rezultatīvākais ar desmit punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Miezis, Čavars pievienoja trīs punktus, kamēr pa vienam punktam guva Raimo un Lācis, kura kontā arī piecas bumbas zem groziem.

Nīderlandes labā deviņus punktus guva Vortijs de Jongs.

Savukārt finālmačā Latvija ar 19:14 uzvarēja Austriju (4.), noslēdzot kvalifikācijas turnīru bez zaudējumiem.

Mača rezultātu ar diviem metieniem no groza apakšas un tālmetienu atklāja latvieši, uz ko Austrija atbildēja ar vienu punktu.

Turpinājumā Latvijai piecu punktu pārsvaru ar tālmetienu panāca Čavars. Vēlāk ar tālmetienu pēc skaista dribla Miezis ieguva Latvijai jau +11 (12:1).

Lai gan Austrija atspēlējās un samazināja rezultāta starpību, Latvijai līdz mača beigām izdevās nosargāt vadības grožus.

Latvijas izlasē ar septiņiem punktiem izcēlās Lācis, Miezis iekrāja piecus punktus un septiņas atlēkušās bumbas, Čavars tika pie četriem punktiem un deviņām bumbām zem groziem, kamēr Raimo noslēdza maču ar trīs punktiem.

Starp austriešiem rezultatīvākais ar sešiem punktiem bija Matiass Linortners.

Piektdien Latvijas basketbolisti kvalifikācijas turnīru sāka ar divām uzvarām, ar 21:16 pieveicot Mongoliju (2.) un ar 21:10 sagraujot Jaunzēlandi (7.), bet sestdien ar 21:12 pieveica Ēģipti (6.), B grupā ar trim uzvarām ieņemot pirmo vietu.

Trīs no astoņām ceļazīmēm vīriešu konkurencē jau bija ieguvušas Serbija, ASV un Ķīna, kas 1.novembra pasaules rangā bija pirmajā trijniekā. Tiks aizvadīti vēl divi kvalifikācijas turnīri, kuros tiks izspēlētas vēl četras ceļazīmes.

2021. gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs par vēsturē pirmajiem 3x3 basketbola olimpiskajiem čempioniem kļuva Latvijas izlases spēlētāji Miezis, Čavars, Edgars Krūmiņš un Kārlis Lasmanis.

Jau vēstīts, ka Lasmanis traumas dēļ nevarēja šonedēļ palīdzēt Latvijas izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Honkongā. Viņu aizstāja Čavars.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu