"Rīgas Zeļļi" ar pārliecinošu uzvaru izvirzās vadībā LBL ceturtdaļfināla sērijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Andris Grīnbergs

"Rīgas Zeļļi" pirmdien savā laukumā svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā.

"Rīgas Zeļļi" ar 90:67 (24:10, 31:23, 14:15, 21:19) pieveica "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbolistus.

Mārtiņš Meiers uzvarētāju labā sakrāja 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, Džordans Hanters - 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, Ričards Daniels Vanags - 11 punktus un septiņas atlēkušās bumbas, bet pa desmit punktiem guva Juris Vītols, kura kontā arī deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, un Kamaka Hepa, kurš izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

Viesiem 17 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Šons Naits, 12 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Rostislavs Novickis, bet desmit punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Marošs Zeliznaks.

Valmierieši pabija vadībā vien spēles sākumā, kad pēc diviem precīziem Kristofera Karlsona metieniem viesi panāca vadību ar 6:2. Tomēr ceturtdaļu mājinieki pabeidza ar gūtiem desmit bezatbildes punktiem, panākot 24:10, un atlikušajā laikā rezultāta starpība ne brīdi nebija mazāka par 12 punktiem.

20 punktu pārsvaru mājinieki sasniedza 16.minūtē pēc Jura Vītola trīspunktu metiena - 41:21, bet lielāko pārsvaru panāca 89 sekundes pirms mača beigām pēc Dāvida Vīksnes divpunktu metiena - 88:61.

Nākamā sērijas spēle ceturtdien notiks Valmierā.

Pirmajā mačā ar "Rīgas Zeļļi" savā laukumā uzvarēja ar 87:65, bet otrajā ar 96:95 mājās pārāki bija valmierieši, sērijā līdz trim uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

"Rīgas Zeļļi", aizvadot pirmo sezonu kluba vēsturē, Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīru ar bilanci 18-12 noslēdza sestajā vietā un ceturtdaļfinālā ar 0-2 piekāpās "VEF Rīga".

Valmieras komanda LIBL regulārajā sezonā iekrāja deviņas uzvaras 30 mačos un ierindojās 13. vietā, neiekļūstot izslēgšanas cīņās.

Abas komandas šosezon jau bija tikušās sešas reizes, uzvaru valmieriešiem svinot Latvijas kausa ceturtdaļfināla pirmajā spēlē izbraukumā (85:79) un LBL ceturtdaļfināla otrajā mačā. Pārējās četrās spēlēs uzvaru svinēja rīdzinieki.

Otrā ceturtdaļfinālā spēkojas "Ogre" un "Liepāja", un pēc diviem mačiem rezultāts ir neizšķirts - 1-1.

"VEF Rīga" un "Ventspils" jau ir nodrošinājušas vietu pusfinālā.

Pērn par čempioniem kļuva "VEF Rīga" basketbolisti, kuri finālā ar 4-1 pārspēja "Ventspili", bet cīņā par bronzu "Liepāja" ar 3-1 bija pārāka pār "Ogri".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu