Girgensons šajā pavasarī Latvijas izlasei nepievienosies (1)

Gatis Kreceris
, TVNET Sports žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja izlasei šajā pavasarī nepievienosies Nacionālās hokeja līgas (NHL) uzbrucējs Zemgus Girgensons, sarunā ar TVNET atklāja valstsvienības ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis.

30 gadus vecais Girgensons nupat noslēdza savu 11. NHL sezonu Bufalo "Sabres" sastāvā. Pēc sezonas noslēdzas viņa līgumsaistības ar "Sabres". Ir jauna kontrakta meklējumos. 

"Zemgus savu nostāju nav mainījis - bez līguma viņš izlasei nepievienojas," teica Kalvītis. "Šajā pasaules čempionātā viņš nebūs. No mūsu puses izdarījām visu, ko varējām."

Girgensons šajā NHL sezonā laukumā devās 63 spēlēs, kurās atzīmējās ar 14 (8+6) punktiem, 21 soda minūti, lietderības koeficientu -1, vidēji laukumā atrodoties 11 minūtes un 50 sekundes.

Latvietim šī bija mazrezultatīvākā sezona viņa 11 gadus ilgajā NHL karjerā. Tāpat vidēji laukumā pavadītais laiks ir mazākais Girgensona karjerā "Sabres" rindās.

Kopumā Girgensons NHL regulārajos čempionātos aizvadījis 688 spēles, kurās ticis pie 89 gūtiem vārtiem un 99 rezultatīvām piespēlēm, iekrājot 188 punktus.

Latvijas izlases sastāvā viņš piedalījies četros pasaules čempionātos, pēdējā no tiem 2017. gadā. 

Vasaras beigās Rīgā risināsies olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, kurā Latvijas hokejisti par olimpisko ceļazīmi sacentīsies ar Franciju, Slovēniju un Ukrainu. Ceļazīmi uz 2026. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco iegūs grupas uzvarētājs. TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka Girgensons labprāt piedalītos gaidāmajā turnīrā "Arēnā Rīga". 

Šajā nedēļā Latvijas nacionālās komandas kandidātiem pievienosies uzbrucēji Andris Džeriņš, Kaspars Daugaviņš un aizsargi Oskars Cibuļskis, Kristofers Bindulis.  

Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Kalvītis runājis arī ar Ziemeļamerikā spēlējošajiem hokejistiem. Bet pagaidām potenciālie izlases kandidāti ir aizņemti ar domām par izslēgšanas spēlēm. Taču indikācijas par pievienošanos izlasei ir pozitīvas, tiesa, viss būs atkarīgs no viņu pārstāvēto komandu sekmēm. 

Pasaules čempionāts šogad risināsies no 10. līdz 26. maijam Ostravā un Prāgā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu