Pirms trim gadiem mirušu olimpisko čempionu apsūdz izvarošanā (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teds Nešs
Teds Nešs Foto: Kuvatõmmis videost

ASV airētājs Teds Nešs savas sportista karjeras laikā olimpiskajās spēlēs izcīnīja vienu zelta un vienu bronzas medaļu. Kā treneris viņš piedalījās deviņās olimpiskajās spēlēs. Tomēr pavisam nesen gaismā nāca kāda tumša lappuse viņa darbā.

Otrdien ASV tika publicēts 154 lappuses garš ziņojums, kurā tika izmeklēti Dženiferas Foksas apgalvojumi, ka savulaik 40 gadu vecumā Nešs 1973. gadā seksuāli viņu izmantojis. Foksai tobrīd bija tikai 13 gadi. Tagad viņa ir 64 gadus veca un dzīvo Ņujorkā. 

Foksas apgalvojumus izmeklēja neatkarīgs advokātu birojs, kas atzina viņas apgalvojumus par ticamiem. Ziņojuma sagatavošana prasīja gandrīz pusotru gadu.

Foksa Nešu, kurš nomira 2021. gadā 88 gadu vecumā, pirmo reizi publiski apsūdzēja 2023. gadā. Olimpiskais čempions bija viņas skriešanas treneris un seksuāli izmantojis vairākus mēnešus. "The New York Times" vēsta, ka Nešs viņu izvarojis. 

Nākot gaismā Foksas apgalvojumiem pagājušajā gadā, kāda bijusī augsta līmeņa airētāja, kas palikusi anonīma, izmeklētājiem pastāstījusi, ka Nešs viņu mēģinājis noskūpstīt. Viņa nav vēlējusies atklāt savu vārdu, jo baidās, ka ASV airētāju sabiedrība viņu par iesaistīšanos izmeklēšanās sāks vajāt. 

Kā stāsta sieviete, kura ziņojumā nosaukta par Annu, Neša uzvedība bijusi šokējoša. Viņa pieļauj, ka Neša sarakstā ir vēl kādi upuri. "Šī sajūta mani neatstāj gadu desmitiem," viņa sacīja izmeklētājiem.

ASV airēšanas pēc ziņojuma publicēšanas nolēmusi atņemt divus Nešam piešķirtos apbalvojumus. Taču, kas notiks ar amerikāņa olimpiskajām medaļām, šobrīd nav skaidrs. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pagaidām "The New York Times" uz šo jautājumu atbildi nav sniegusi. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu