Igaunijas sporta zvaigznes Sildaru tēvu sāk tiesāt par meitas naudas piesavināšanos (1)

LETA
Igaunijas frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru
Igaunijas frīstaila slēpotāja Kellija Sildaru Foto: Reuters/Scanpix

Igaunijā pirmdien tiesas priekšā stājās frīstaila slēpošanas treneris Teniss Sildaru, kuru apsūdz par tolaik nepilngadīgās meitas - olimpiskās bronzas medaļas ieguvējas Kellijas Sildaru - finanšu līdzekļu piesavināšanos.

Apsūdzības raksts liecina, ka Teniss Sildaru gadiem iesaistījās darījumos nepilna miljona eiro vērtībā, kas kaitēja viņa tolaik nepilngadīgās meitas interesēm, vēsta portāls "Elu24".

Tenisa Sildaru advokāts pirmdien tiesas sēdē Tallinā sacīja, ka aizstāvība vispirms vēlas saprast prokuratūras apsūdzību.

Pirmdien tiesa nolēma, ka tiesas process tiks daļēji slēgts, lai aizsargātu ģimenes intereses un informāciju saistībā ar sponsorēšanas līgumiem. Sākuma runas, noslēguma runas un tiesas lēmuma paziņojums būs publiski.

Jau vēstīts, ka pērn decembra beigās Igaunijas Ziemeļu apgabala prokuratūra apsūdzēja Tenisu Sildaru par piesavināšanos.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā gūtie pierādījumi liecina, ka viņš 2014.-2020.gadā nelikumīgi izmantoja savas tolaik nepilngadīgās meitas, kurai februārī apritēja 22 gadi, finanšu līdzekļus saviem un trešās puses mērķiem. Prokuratūrai ir aizdomas, ka, lai gūtu personīgu labumu, Teniss Sildaru kopumā veicis pārskaitījumus nepilna miljona eiro vērtībā.

Kā liecina pirmstiesas izmeklēšanā atklātais, Teniss Sildaru kā nepilngadīgas personas aizbildnis vairākkārt no savas meitas maksājumu konta izņēma skaidru naudu un veica pārskaitījumus sev un trešajām personām. Prokuratūra nav guvusi pārliecību, ka līdzekļi izmantoti Sildaru meitas vajadzībām.

Sildaru ģimenes strīds atklātībā nonāca 2020.gada pavasarī, kad kļuva zināms, ka Kellijas Sildaru gadu gaitā nopelnītie aktīvi tiesai ir jāsadala. Procesa vienā pusē bija Teniss Sildaru un viņa dēls Henrijs, bet otrā - Kellija Sildaru un viņas māte Liliāna. 2021.gadā Kellija Sildaru Igaunijas sabiedriskajai raidorganizācijai paziņojusi, ka vairākus gadus ir bijusi vardarbības ģimenē upuris un vardarbīgais tēvs viņu izmantojis kā "slaucamu naudas govi".

Janvārī pierādījumu trūkuma dēļ bez kriminālapsūdzībām tika izbeigta pirmstiesas izmeklēšana pret Tenisu Sildaru par fizisku vardarbību un draudiem meitai.

Bez piesavināšanās apsūdzībām Kellija Sildaru ir iesniegusi civilprasību pret tēvu 211 207 eiro apmērā. Teniss Sildaru apsūdzības noliedz kā atriebību un kaitniecību.

Tallinā dzimusī Sildaru ir Igaunijas vēsturē pirmā pasaules čempione frīstaila slēpošanā, "X Games" zelta medaļas ieguvēja, olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvēja, pasaules čempione un seškārtēja pasaules junioru čempione. Viņa ir visu laiku jaunākā "X Games" uzvarētāja, kas 2016.gadā 13 gadu vecumā ieguva savu pirmo zelta medaļu šajās spēlēs, kur pēc tam ieguvusi vēl piecas zelta, divas sudraba un vienu bronzas medaļu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu