Foto un video Lauris Dārziņš: Komanda iet pretī jauniem izaicinājumiem

TVNET Sports
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera asistents Lauris Dārziņš, atgriežoties mājās no pasaules čempionāta Čehijā, norādīja, ka valstsvienībā ir jaunas vēsmas un komanda tikai būvējas, lai ietu pretī jauniem izaicinājumiem. 

Latvijas hokejisti otrdien pasaules čempionātā Ostravā, zaudējot noslēdzošajā apakšgrupas mačā ASV ar 3:6, neiekļuva ceturtdaļfinālā un noslēdza turnīru devītajā pozīcijā.

"Tā bija divu mēnešu ekspedīcija, kurā visi devāmies kopā kā kolektīvs. Visas savas nospraustās virsotnes nesasniedzām, bet mums arī nākamie svarīgie turnīri nav aiz kalniem," sarunā ar TVNET sacīja treneris Lauris Dārziņš. "Kolektīvā ir jaunas vēsmas, un komanda atkal būvējas, lai ietu pretī jauniem izaicinājumiem. Būs olimpiskā kvalifikācija, un tādai mazākai valstij kā Latvija būtu forši Olimpiādē pārstāvēt savas karoga krāsas ar pilnu sporta komandu."

Viņš norādīja, ka Čehijā, tā kā tā ir hokeja lielvalsts, pasaules čempionāta gaisotne bijusi ļoti labi jūtama. 

"Bija patīkami, ka uz visām spēlēm halle bija izpārdota," teica Dārziņš. "Šis čempionāts paliks atmiņā ar labu hokejistisku atmosfēru."

Foto: Latvijas hokeja izlases sagaidīšana Rīgas lidostā

Latvijas hokejisti turnīru sāka ar trim uzvarām, ar 5:4 papildlaikā pieveicot Polijas izlasi, ar 3:2 pagarinājumā - Franciju un ar 2:0 pamatlaikā - Kazahstānu. Pēc tam ar 1:8 tika atzīts Vācijas pārākums un ar 2:7 zaudēts Zviedrijai, bet iepriekšējā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā tika uzvarēta Slovākija.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26. maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu