Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Foto un video Pieredzējušais Šveices uzbrucējs pēc zelta spēles izdara loģiskus secinājumus

Andress Ambīls (no labās)
Andress Ambīls (no labās) Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais Šveices uzbrucējs Andress Ambīls pēc pasaules hokeja čempionāta finālspēles neslēpa sarūgtinājumu, ka viņa pārstāvētajai komandai nācās samierināties ar iegūtām sudraba medaļām.

Šveices izlase finālā Prāgā ar 0:2 svētdien piekāpās turnīra mājiniecei Čehijai, kas par čempioni kļuva pirmo reizi kopš 2010. gada. 

40 gadus vecais Ambīls kļuva par vecāko pasaules čempionātu sudraba medaļas ieguvēju vēsturē. Šī viņam bija otrā medaļa karjerā. Pirmo izcīnīja 2013. gadā. 

Ambīlam pieder vairāki valstsvienības un pasaules čempionāta rekordi. Uzbrucējs aizvadīja savu 19. pasaules čempionātu, kas nav izdevies nevienam citam hokejistam. Debiju elites divīzijā viņš piedzīvoja 2004. gadā.

"Sudrabs ir sudrabs, zelts ir zelts. Mēs neizcīnījām zeltu, un tas rada lielu vilšanos," turnīra rīkotāji citē Ambīla vārdus.

Foto: Pasaules hokeja čempionāta zelta spēle 

Pasaules čempionāta elites divīzijā Ambīls nepiedalījās 2018. gadā un 2020. gadā, kad tas nenotika Covid-19 pandēmijas dēļ.

Šogad pasaules čempionātā Ambīls 10 spēlēs atzīmējās ar piecām rezultatīvām piespēlēm. 

Ambīls savas ilgās karjeras laikā uzstādījis virkni vēsturisku sasniegumu un izcīnījis gana daudz titulu ar savu dzimto "Davos" komandu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu