Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Krievijas hokeja zvaigzne par atgriešanos dzimtenē: Mani nākamajā dienā aizsūtītu uz Sibīriju (4)

Ņikita Zadorovs (no kreisās) un Teodors Bļugers
Ņikita Zadorovs (no kreisās) un Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Krievijas hokeja zvaigzne Ņikita Zadorovs, kurš ir viens no retajiem krievu sportistiem, kurš asi kritizējis Krievijas agresiju Ukrainā un smagos noziegumos apsūdzētā Vladimira Putina lēmumus, dzimtenē nevar atgriezties.

Šajā sezonā viņš spēlēja kopā ar vārtsargu Artūru Šilovu un uzbrucēju Teodoru Bļugeru Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubā Vankūveras "Canucks". 

Šovasar aizsargs Zadorovs kļuvis par brīvo aģentu, tādēļ viņa turpmākās gaitas NHL pašlaik ir neskaidras. Skaidrs gan ir tas, ka viņš tik drīz Krievijā neatgriezīsies, jo par Kremlim netīkamu viedokli varētu tikt bargi sodīts. 

Zadorovs, kurš kopš 2013. gada spēlē pasaules spēcīgākajā hokeja līgā, ir viens no retajiem Krievijas sportistiem, kurš publiski kritizējis Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Es jau nākamajā dienā būtu Sibīrijā," par atgriešanos Krievijā Kanādas sporta izdevumam "Sportsnet" sacīja augumā raženais Maskavā dzimušais hokejists.

Tā vietā, lai atgrieztos Krievijā, hokeja zvaigzne plāno pavadīt vasaru Maiami kopā ar ģimeni. Viņš vēlas parakstīt ilgtermiņa līgumu ar kādu no NHL titula pretendentēm. Pēc viņa teiktā, visaugstākajā līmenī vēl varētu spēlēt aptuveni septiņas sezonas. 

NHL regulārajā čempionātā Zadorovs "Canucks" komandas sastāvā piedalījās 54 spēlēs, kurās atzīmējās ar pieciem vārtu guvumiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm. 13 Setnlija kausa izcīņas mačos viņš guva četrus vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles. 

Krievijas izlases rindās Zadorovs piedalījies divos pasaules čempionātos. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu