Siakams nepalīdzēs Kamerūnai olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā (64)

Paskāls Siakams
Paskāls Siakams Foto: AFP/SCANPIX

Kamerūnas vīriešu basketbola izlasei, kas nākamajā nedēļā Rīgā cīnīsies par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, nevarēs palīdzēt viens no potenciālajiem līderiem Paskāls Siakams.

Šosezon Siakams Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Indiānas "Pacers" aizvadīja rezultatīvu sezonu, taču pagaidām 30 gadus vecais basketbolists ir brīvais aģents un vienošanos ar klubu varēs noslēgt tikai no 6.jūlija.

Tiek paredzēts, ka "Pacers" noslēgs līgumu ar 30 gadus veco basketbolistu uz četrām sezonām par 189,5 miljoniem ASV dolāru.

"Pašreizējā situācijā, kad spēlētājs ir brīvais aģents un gaida līguma parakstīšanu, nav iespējams apsvērt viņa iespēju spēlēt izlasē," paziņojumā norādīja Kamerūnas Basketbola federācija.

Siakams "Pacers" komandai pievienojās janvārī maiņas darījumā no Toronto "Raptors" un bija vērtīgs palīgs, lai Indianapolisas vienība pirmo reizi pēdējo desmit gadu laikā sasniegtu Austrumu konferences finālu. "Pacers" rindās viņš 41 pamatturnīra mačā vidēji guva 21,3 punktus, realizējot 55% metienu, no tiem 39% tālmetienu.

2019. gadā Siakams tika atzīts par NBA sezonas progresējošāko spēlētāju, toreiz palīdzot "Raptors" izcīnīt komandai pirmo čempiontitulu.

2024. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs Rīgā norisināsies no 2. līdz 7. jūlijam, tikai uzvarētājai iegūstot ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu