Foto un video Banki: Esam priecīgi tādā veidā iesākt turnīru

Latvijas vīriešu basketbola izlasei pirmajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas mačā izdevās saglabāt intensitāti visu 40 minūšu garumā, preses konferencē secināja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas basketbolisti otrdien Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā ar 83:55 pārspēja Gruziju.

"Esam priecīgi tādā veidā iesākt turnīru, tas nekad nav viegli. Tā bija gara sezona visiem spēlētājiem un īsā laikā vajadzēja sagatavoties. Spēlē puiši labi reaģēja uz visu, sākot ar aizsardzību, un ienesa enerģiju un ritmu, lai spēlētu mūsu ierasto uzbrukumu," skaidroja Banki.

"Otrā un ceturtā ceturtdaļa bija labākās, bet kopumā saglabājām labu intensitāti visas spēles garumā," piebilda treneris.

Latvijas izlase pērn Pasaules kausā, izcīnot piekto vietu, pierādīja, ka spēj konkurēt ar nosacītiem favorītiem, un Banki izcēla, ka saglabāt tik augstu līmeni ilgākā laika posmā ir sarežģīti.

"Tas padara mūs ļoti lepnus, bet no otras puses tā ir atbildība. Rītdien ceram aizvadīt vēl vienu stabilu spēli, bet tas nekad nav viegli, jo ļoti īsā laikā vajag atjaunot enerģiju. Pretī būs Filipīnas, kas spēlē pavisam citādāku basketbolu. Tā būs svaiga komanda, kas aizvadīs pirmo spēli, taču mūsu pusē būs arēna un skatītāji. Ļoti ceru, ka tas būs vēl viens labs vakars, kurā iepriecināt fanus," teica Banki.

Gruzijas izlasei šajā mačā nevarēja palīdzēt Tornike Šengelija, kurš šosezon bija viens no līderiem Banki vadītajā Itālijas A sērijas vienībā Boloņas "Virtus".

"Labi, ka šovakar Tornike nespēlēja, jo es zinu, cik ļoti viņš spēj ietekmēt maču. Viņš ir tas, kurš var mainīt spēli. Gruzijai bija grūti sacensties ar mūsu enerģiju, taču tas ir pavisam cits stāsts ar Torniki," norādīja Banki.

Savukārt Artūrs Strautiņš, kurš šajā mačā izcēlās ar 18 punktiem, izcēla Latvijas basketbolistu veiksmīgo spēli aizsardzībā.

"Laba spēle, iesākām ar agresīvu aizsardzību, kas bija mūsu mērķis pirms spēles. No tā arī guvām enerģiju, lai spēlētu arī uzbrukumā. 55 ielaistie punkti ir labi un rītdien mums jāpaveic tas pats," stāstīja basketbolists.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra A grupā Latvijas izlases pretinieces ir Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlē Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6. jūlijā spēlēs ar divām no otras grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7. jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu