Foto un video Banki: Šai spēlei jākļūst par pagrieziena punktu turnīrā

Latvijas basketbola izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas otrajā mačā atspēlēties liedza panika komandā un lielā steiga, pēc zaudējuma teica valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Latvijas basketbolisti kvalifikācijas otrajā spēlē ar 80:89 zaudēja Filipīnām, taču neveiksme neliegs nedēļas nogalē cīnīties par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

"Pretiniekiem bija lieliska spēle ar teicamu izpildījumu. Viņi demonstrēja fizisku spēli un bija atjautīgi uzbrukumā. Domāju, ka komandas iekšienē radīsim pastiprinājumus, taču jau spēles sākums bija slikts, izcēlās panika komandā un mēs sākām steigties," pēcspēles preses konferencē stāstīja Banki.

Pusfināla spēli pret kādu no otras grupas komandām Latvija aizvadīs sestdien.

"Mums vajag restartēties un koncentrēties pusfinālam. Jāuzlabo ne tikai spēles kvalitāte, bet arī jābūt psiholoģiski stipriem. Šai spēlei jākļūst par pagrieziena punktu turnīrā, lai mēs apzinātu lietas, kas palīdzētu turpināt cīņu par ceļazīmi," uzsvēra Banki.

Salīdzinot ar iepriekšējo spēli, nespēlēja Artūrs Žagars, savukārt Marekam Mejerim bija limitēts laiks laukumā.

"Artūrs diemžēl nevarēja spēlēt savainojuma dēļ. Šorīt tika veikti izmeklējumi un medicīnas personāls ieteica viņu pasargāt. Bija pārāk riskanti viņam šodien doties laukumā. Savukārt Mareks pārāk ātri sāka krāt piezīmes. Visi lēmumi ir saistīti ar savainojumiem, piezīmēm, kā arī tehniskiem un taktiskiem risinājumiem," skaidroja Banki.

Filipīnu basketbola izlase spēlē tā dēvēto trijstūra uzbrukumu, kas ir neraksturīgs Eiropas basketbolam.

"Ir grūti vienas dienas laikā pārslēgties uz pilnīgi citādāku spēli. Pirmajos trīs nogriežņos viņi iemeta tikpat kā visus metienus. Uzskatu, ka arī viņu izvēlētā aizsardzība sistēma labi strādāja, liedzot mums spēlēt soda laukumā. Tas mums lika izpildīt daudz tālmetienu, taču bija zema realizācija. Ar savu augumu viņi kontrolēja cīņu par atlēkušajām bumbām," stāstīja Banki.

Latvijas izlase pirmajā turnīra spēlē otrdien ar 83:55 pieveica Gruziju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu