Video Latvijai pirmā vieta grupā – Filipīnas atspēlējas no -20, arī Gruzija nespēj apturēt Braunlī (1)

Papildināts
TVNET/LETA
Filipīnu basketbolists Džastins Braunlī (ar bumbu)
Filipīnu basketbolists Džastins Braunlī (ar bumbu) Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēc ceturtdien Filipīnu un Gruzijas aizvadītā dueļa kļuva par A grupas uzvarētāju Rīgā notiekošajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Gruzijas basketbolisti ceturtdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 96:94 (28:17, 27:26, 19:31, 22:20) pārspēja Filipīnu valstsvienību.

Lai kvalificētos turnīra pusfinālam, Gruzijas basketbolistiem šajā mačā bija nepieciešama uzvara ar vismaz 19 punktu pārsvaru.

Mača gaitā Gruzijai izdevās iegūt 20 punktu pārsvaru (40:20), taču Filipīnas atspēlējās un pat bija tuvu uzvaras izcīnīšanai.

Gruzijas izlasē rezultatīvākais ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Aleksandrs Mamukelašvili, 21 punktu un desmit bumbas zem groziem iekrāja Goga Bitadze, bet Tornike Šengelija guva 17 punktus un atzīmējās ar septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Starp filipīniešiem ar 28 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Džastins Braunlī, kamēr 16 punktus pievienoja Dvaits Ramoss.

Mača pēdējās sekundēs Bitadze centās bumbu iemest savā grozā, lai būtu neizšķirts un sekotu piecu minūšu papildlaiks, taču Gruzijas centrs šķietami elementārā situācijā netrāpīja.

A grupā trim komandām ir viena uzvara divās spēlēs, bet pirmo vietu ieņēma Latvija, kas bija iekrājusi labāko gūto un zaudēto punktu starpību (+19). Otro vietu ieņēma Filipīnas (+7), bet Gruzija ierindojās trešajā pozīcijā (-26).

Ceturtdien vēl plkst.19 tiks aizvadīta pēdējā B grupas spēle, kurā tiksies Kamerūna un Brazīlija. Pēc šī mača Latvijas basketbolisti uzzinās pretiniekus pusfinālā.

Iepriekšējās B grupas spēlēs Brazīlija ar 81:72 pārspēja Melnkalni, kas pēc tam ar 70:66 apspēlēja Kamerūnu.

Pusfināla mači tiks aizvadīti sestdien, bet fināls paredzēts svētdien.

Pagaidām vēl nav zināms, kura komanda stāsies pretī, taču ir jau skaidrs, ka Latvijas izlase pusfināla maču sestdien aizvadīs plkst. 19.00.

Rīgas turnīra uzvarētāji Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīsies B apakšgrupā, kur spēkosies arī Pasaules kausa ieguvēja Vācija, mājiniece Francija un arī Japāna.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu