Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Amerikāniete rekordīsā laikā ar divriteni apbraukusi apkārt pasaulei (1)

Leila Vilkoksa
Leila Vilkoksa Foto: instagram.com/laelwilcox

ASV ultra riteņbraucēja Leila Vilkoksa savu ceļu sāka un noslēdza Čikāgā. Viņai bija nepieciešamas 108 dienas, 12 stundas un 12 minūtes, lai apbrauktu apkārt zemeslodei jeb pieveiktu 29 169 kilometrus.

Iepriekšējo rekordu viņa pārspēja par 16 dienām. To 2018. gadā uzstādīja skotu riteņbraucēja Dženija Grehema, kuras apkārt pasaulei apbrauca 124 dienās un 11 stundās.

38 gadus vecā sportiste no Aļaskas ceļā devās 28. maijā, apmeklēja četrus dažādus kontinentus un pabija 21 valstī, līdz atgriezās Čikāgā. Viņa brauca ar velosipēdu 14 stundas diennaktī. "Guvu patīkamas emocijas. Es jutu, ka varētu braukt mūžīgi," sociālajos tīklos rakstīja Vilkoksa.

Vilkoksas ceļojums apkārt pasaulei: no Čikāgas viņa devās uz Ņujorku, no kurienes lidoja uz Portugāli. Pēc tam viņa ceļoja cauri Vācijai, pāri Alpiem, gar Balkānu pussalu un visbeidzot no Turcijas uz Gruziju. Pēc tam viņa lidoja uz Austrāliju, brauca no Pērtas gar dienvidu krastu līdz Brisbenai, kur kāpa lidmašīnā, lai aizlidotu uz Jaunzēlandi. Šķērsojusi abas salas, viņš lidoja uz savu dzimto pilsētu Ankoridžu, devās uz Losandželosu un pēc tam atpakaļ uz Čikāgu.

Vilkoksas rekords jau ir apdraudēts. 25 gadus vecā Indijas ultra riteņbraucēja Vedangi Kulkarni jau 65 dienās nobraukusi aptuveni 7700 km. Viņas mērķis ir apbraukt apkārt pasaulei 110 dienās. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu