Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Vīgants un Kaparkalējs triumfē pasaules čempionātā rolllerslēpošanā komandu sprintā

Raimo Vīgants un Lauris Kaparkalējs
Raimo Vīgants un Lauris Kaparkalējs Foto: Publicitātes foto

Raimo Vīgants un Lauris Kaparkalējs sestdien, 14. septembrī, Itālijā kļuva par pasaules čempioniem komandu sprintā rollerslēpošanā, vēsta Latvijas Slēpošanas federācija (LSF).

Pirmajā dienā Vīgants izcīnīja uzvaru 15 kilometros brīvajā stilā ar masu startu, bet otrajā dienā medaļu Latvijai sarūpēja Linda Kaparkalēja, kura bija trešajā vietā juniorēm sprintā un kura nevarēja iziet uz starta komandu sprintā. Arī trešajā sacensību dienā Latvijai tika medaļa, par ko parūpējās olimpisko spēļu 20. ietas ieguvējs sprintā Vīgants un Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskā festivāla čempions sprintā Kaparkalējs, kuri bija labākie un kļuva par pasaules čempioniem komandu sprintā brīvajā stilā.

Tās bija komandu sacensības, kur katrā komandā startēja divi dalībnieki un katram 2,2 kilometru aplis bija jāveic piecas reizes. Ziemā komandu sprintā distanču slēpošanā katram dalībniekam ir trīs etapi un aplis ir sprintam atbilstošāks - ap pusotru kilometru.

Latvieši bija uzvarējuši komandu sprintā Pasaules kausa posmā Madonā jūlija mēnesī, līdz ar to skaitījās pie vieniem no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru 14 komandu konkurencē. Latvijas duets visu laiku turējās līderu grupā. Kad Vīgants priekšpēdējo reizi nodeva stafeti Kaparkalējam, kurš sāka savu pēdējo piekto posmu, līderu grupā bija sešas komandas. Tad itālis veica atrāvienu, bet Kaparkalējam un zviedram izdevās noturēties līdzi, tādējādi cīņā par uzvaru paliekot trijām komandām.

Uz pēdējo maiņu šī gada Latvijas rollerslēpošanas sprinta čempions un Pasaules kausa godalgotās vietas ieguvējs Kaparkalējs ieradās pirmais, noslēdzošajā un izšķirošajā posmā sūtot Vīgantu līderpozīcijās. Sākumā Vīgants uzņēmās vadību, vēlāk to madonietis ļāva pārņemt mājiniekam, bet apļa vidū priekšplānā atkal atradās latvietis. Kāpumā itālis veica rāvienu, taču Vīgants to bija gaidījis.

Ceturtdien masu startā uzvarējušais Vīgants ļāva mājiniekam nobraucienā atrasties priekšplānā, jo bija pretvējš, taču finiša taisnē izmantoja lieliskās finišētāja īpašības un Itālijas pārstāvi apsteidza, atnesot Latvijai un sev otro zelta medaļu šajā čempionātā un arī karjerā. Arī Kaparkalējam šis ir otrais zelts pasaules čempionātos rollerslēpošanā, tiesa, pirmais pieaugušo grupā, jo 2022.gadā viņš kļuva par pasaules junioru čempionu sprintā.

Zviedriem bronza, ceturtie finišēja rumāņi, bet tikai piektie norvēģi.

Labs sniegums arī junioriem Dāvim Kalniņam un Bruno Bilanam, kuri izcīnīja ceturto vietu deviņu komandu konkurencē. Arī šeit par uzvaru cīnījās zviedri un itāļi, zeltu iegūstot skandināviem, bet sudrabs mājiniekiem. Bronzas medaļas ieguva ukraiņi.

Kalniņš ar Bilanu ļoti stabili finišēja ceturtajā vietā, pārliecinoši pārspējot piektās vietas ieguvējus no Kazahstānas, kā arī no trijnieka atpaliekot 27 sekundes.

Vieta sešiniekā Latvijai arī pieaugušo grupā sievietēm, kur Kitija Auziņa šoreiz startēja kopā ar juniori Adriānu Šuminsku. Latvijas pārstāves pārvarēja kvalifikāciju 13 komandu vidū un iekļuva finālā, kur ieguva sesto vietu. No uzvarētājām Zviedrijas pārstāvēm šķīra gandrīz piecas minūtes, bet tuvākās sāncenses kazahstānietes bija priekšā 40 sekundes.

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu