Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Nauda nav iemesls." Bertāns skaidro lēmumu pievienoties "Dubai"

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ("Dubai" komandas sastāvā)
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns ("Dubai" komandas sastāvā) Foto: dubaibasketball.com

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns intervijā medijam "Meridian Sport" skaidrojis iemeslus, kāpēc viņš nolēma pievienoties Apvienoto Arābu Emirātu komandai "Dubai".

31 gadu vecais Bertāns iepriekšējās astoņas sezonas pavadīja pasaules spēcīgākajā līgā – Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Pēdējos gados viņa loma samazinājās, arī komandas salīdzinoši bieži nācās mainīt.

Bertāns kopumā karjerā NBA regulārajā čempionātā piedalījies 475 mačos. Tas pagaidām ir nedaudz vairāk nekā NBA čempionam Kristapam Porziņģim (459 mači) un mazliet mazāk nekā Andrim Biedriņam (516).

Tika ziņots, ka par Bertānu interesi izrādīja viens no Eiropas vadošajiem klubiem Madrides "Real". Pēc tam sekoja vēsts, ka Rūjienā augušais basketbolists cīnīsies par vietu NBA komandas Goldensteitas "Warriors" sastāvā.

Bertāns intervijā atzina, ka viņam klājies grūti laikā, kad NBA komanda Šarlotas "Hornets" nolēma neturpināt sadarbību. Latvijas basketbolistam bijusi pārliecība, ka viņam tiks dota iespēja aizvadīt vismaz vēl vienu sezonu NBA.

"Laiks gāja uz priekšu, bet iespēju spēlēt NBA kļuva arvien mazāk un mazāk. Tāpat bija arī ar Eirolīgu, kur komandas pamazām komplektēja sastāvus un gatavojās sezonai," pastāstīja Bertāns.

"Dubaija interesējās par mani jau no paša sākuma. Kluba pārstāvji centās saprast, kāda ir mana situācija, kas nepieciešams budžetā, lai vienošanās būtu iespējama. Nogaidīju un cerēju, ka nokļūšu šeit, kur esmu šobrīd."

Iepriekšējo trīs sezonu laikā Bertāns pārstāvēja četrus NBA klubus – Vašingtonas "Wizards", Dalasas "Mavericks", Oklahomasitijas "Thunder" un Šarlotas "Hornets". Pārcelšanās no vienas vietas uz citu apgrūtina ģimenes dzīvi.

"Bērni aug, ģimenei nācās vairākkārt mainīt dzīvesvietu Amerikā. Mani tas sāpināja. Man bija iespēja pievienoties Goldensteitai uz divām nedēļām, bet lidojumā uz Sanfrancisko vienojāmies – došos uz Dubaiju!"

Bertāns steigšus devās uz Dalasu, sakravāja mantas un daudz ko pārdeva, ieskaitot arī māju. "Pavadīju tur septiņas dienas. Šeit ierados taisnā ceļā no Dalasas," atklāja Latvijas basketbolists.

Jau vēstīts, ka "Dubai" savā debijas sezonā spēlē Adrijas basketbola līgā (ABA). Komandai nedēļā ir tikai viena spēle, jo citos turnīros tā nepiedalās. "Dubai" pirmajā spēlē uzveica Eirolīgas klubu Belgradas "Crvena zvezda".

Bertāns norādīja, ka viņš vēlas aizvadīt labu sezonu, lai sagatavotos 2025. gada Eiropas čempionātam, kas risināsies Rīgā. Viņš arī pauda prieku, ka sezonas laikā varēs pievienoties Latvijas izlasei, kas nebija iespējams, kad viņš spēlēja NBA.

"Zinu, ka aģents runāja ar visiem Eirolīgā. Tomēr nesaņēmu piedāvājumu, kas būtu ilgtermiņa. Nauda nav iemesls. Jūtu, ka joprojām varu labi spēlēt. Negribēju kaut kur doties uz vienu gadu, un pēc tam atkal pārcelties," skaidroja Bertāns.

"Man vairs nav 18. Man ir jādomā par ģimeni. Dubaija ir brīnišķīga pilsēta. Tā ir ļoti droša, lieliska bērniem, un te ir daudz starptautisku skolu. Vēlējos trīs gadus pavadīt vienā vietā," pastāstīja Latvijas basketbolists.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu