Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Artūrs Žagars: Esmu ļoti motivēts

Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: facebook.com/fbbasketbol

Latvijas basketbola Artūra Žagara pārstāvētajā Stambulas "Fenerbahce" iekšējā konkurence ir pietiekoši liela un visi spēlētāji sezonas laikā cīnīsies par minūtēm uz laukuma, sarunā ar portālu "Eurohoops" izcēla Žagars.

Žagars ar "Fenerbahce" pērn noslēdza trīs gadu līgumu, bet aizvadītajā sezonā spēlēja īrē Lietuvas klubā Viļņas "Wolves". Augustā Stambulas klubs pavēstīja, ka šosezon Latvijas basketbolists atgriezīsies "Fenerbahce" rīcībā.

"Esmu ļoti motivēts. Viss ir jauns, es redzu kā pret to attiecas spēlētāji un treneri. Mēģinu mācīties no labākajiem. Katru reizi, kad man būs iespēja, laukumā darīšu visu, ko spēju," teica Žagars.

"Uzskatu, ka tad, kad esmu iegājis ritmā, varu kontrolēt spēles tempu gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Spēju veidot labus momentus gan sev, gan komandas biedriem," viņš piebilda.

Latvijas basketbolists norādīja, ka pirms gaidāmās Eirolīgas sezonas, kurā Stambulas klubs pirmo maču aizvadīs 4. oktobrī, viņa pārstāvētajā komandā izveidojusies laba ķīmija.

"Protams, mums ir savstarpēja konkurence, bet kopā mums tomēr ir viens mērķis, esam viena komanda. Eirolīgā visi spēlētāji ir ļoti labi. Visi cīnīsimies par minūtēm uz laukuma, bet jāsaprot, ka trenerim ir savs redzējums. Viņš izmantos tos spēlētājus, kuriem redz pielietojumu noteiktajā brīdī," skaidroja Žagars.

Latvijas izlases spēlētājs kopš 2017. gada bija Spānijas kluba Badalonas "Joventut" sistēmā, pametot to tikai 2021. gadā. Žagars vērtēja, ka Badalonā pavadītie gadi nākuši par labu un palīdzēja attīstīties kā spēlētājam.

"Viņi parādīja man to, kā trenēties, individuālu un profesionālu pieredzi. Arī Latvijā ir labi apstākļi, taču konkurence nav tāda kā U-18 Eirolīgā vai Spānijas čempionātā. Spānijā saspēles vadītājiem tiek iemācīts redzēt laukumu, piespēļu un dribla tehnika. Tas man noteikti daudz palīdzēja," stāstīja Žagars.

"Fenerbahce" aizvadītajā sezonā uzvarēja Turcijas čempionātā un valsts kausa izcīņā, bet ULEB Eirolīgā bija ceturtā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu