Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Savā pirmajā LIBL spēlē “Ventspils” pieveic “Rīgas zeļļus”

Foto: Schutterstock.com

"Ventspils" ceturtdien savā laukumā pieveica "Rīgas zeļļus" savā pirmajā "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē. Ventspilnieki bija pārāki ar 85:84 (29:18, 19:18, 27:28, 10:20).

Mājiniekiem 35 punktus, piecas atlēkušās bumbas, sešas kļūdas un piecas pārķertas bumbas sakrāja Artūrs Ausējs, bet 25 punktus guva Lamars Normens.

"Rīgas zeļļiem" pa 15 punktiem guva Roberts Bērziņš un Akuels Kots, 14 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Džastins Makkojs, bet 12 punktus, 14 atlēkušās bumbas un piecas kļūdas - Krišs Helmanis.

Spēli ar 18:4 izrāvienu pēc trim precīziem Normena soda metieniem sāka mājinieki, lielāko pārsvaru 27:10 nodrošinot pēc trim precīziem Artūra Ausēja soda metieniem.

Viesi ne reizi spēlē nespēja panākt pat neizšķirtu, vairākas reizes otrajā ceturtdaļā pietuvojoties sešu punktu attālumā. Savukārt ventspilnieki pēc Normena trīspunktnieka 25.minūtē atjaunoja 17 punktu pārsvaru - 63:46.

Pēc 69:85 "Rīgas zeļļi" guva 15 punktus pēc kārtas, taču pēc Jura Vītola pēdējo sekunžu divpunktu metiena bumba grozā nekrita, uzvaru svinot mājiniekiem.

Plkst.19.30 spēli Tallinā uzsāka "VEF Rīga" un Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Šosezon līgā nespēlē turnīra čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību.

LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas Zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlē divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils".

Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu