Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Šilovs atvaira 28 metienus NHL pirmssezonas pārbaudes spēlē

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs "Canucks" mājas spēlē ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Edmontonas "Oilers".
Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs "Canucks" mājas spēlē ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Edmontonas "Oilers". Foto: AP / Scanpix

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs piektdien, 4. oktobrī, Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlē atvairīja 28 pretinieku metienus un palīdzēja viņa un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" izcīnīt panākumu.

"Canucks" mājās ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) pārspēja Edmontonas "Oilers".

Šilovs, kurš tika galā ar 28 no 29 pretinieku metieniem, tika atzīts par spēles trešo zvaigzni.

Bļugers spēlēja 14 minūtes un septiņas sekundes, pavadot uz ledus divas minūtes un 11 sekundes mazākumā. Latvietis statistikā izcēlās ar vienu metienu pa vārtiem, spēka paņēmienu, uzvarētiem septiņiem no 15 iemetieniem un noslēdza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Starp uzvarētājiem ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem izcēlās Džeiks Debrasks un Aršdīps Beinss, kamēr "Oilers" labā vienīgos vārtus guva Evans Bušārs.

Citā mačā Zemgus Girgensons un Tampabejas "Lightning" viesos ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Karolīnas "Hurricanes".

Girgensons laukumā bija 14 minūtes un trīs sekundes, no kurām divas ar pusi minūtes spēlēja mazākumā. Uz ledus pavadītajā laikā viņš bloķēja vienu pretinieku metienu, uzvarēja trijos no sešiem iemetieniem un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" bez Elvja Merzļikina viesos ar 3:7 (2:2, 1:4, 0:1) zaudēja Pitsburgas "Penguins".

Ziemeļamerikā NHL jaunās sezonas pamatturnīra spēles sāksies 8.oktobrī.

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu