Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Video Pirmā sieviete uz NHL soliņa. Atvēra jaunas durvis

Foto: AFP/SCANPIX

32 gadus vecā Džesika Kempbela kļuvusi par pirmo sievieti, kas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā atradusies uz komandas treneru tiltiņa spēles laikā.

Kempbela jūlijā parakstīja līgumu ar Sietlas "Kraken", kļūstot par pirmo sievieti - galvenā trenera asistenti. 

Debiju uz NHL soliņa Kempbela piedzīvoja otrdien, kad Sietlas vienība ar 2:3 savā laukumā piekāpās Sentluisas "Blues" hokejistiem. 

"Kraken" galvenais treneris Dens Bailsma pēc spēles norādīja: "Džesikai kļūstot par NHL pirmo treneri sievieti, tas ir nozīmīgi viņai pašai un lieliski arī hokeja nākotnei."

Kempbela vīriešu hokejā nav pirmo dienu. Iepriekš viņa bija Bailsma asistente Amerikas hokeja līgā (AHL). 2022. gadā Kempbela strādāja arī Vācijas hokeja izlases treneru korpusā pasaules čempionātā, palīdzot galvenajam trenerim Tonijam Sēderholmam.

Ar Bailsmu viņai iepriekš bija veiksmīga sadarbība, jo viņu vadītā "Firebirds" komanda divus gadus pēc kārtas sasniedza Kaldera kausa izcīņas finālu. 

"Mani katru dienu dzen uz priekšu apziņa, ka esmu daļa no kaut kā daudz lielāka par sevi," izteicās Kempbela.

"Es ceru, ka kādai citai sievietei durvis jau būs atvērtas un nebūs nepieciešamība, kā tas bija man, tās stumt un meklēt veidus, kā tās atslēgt. Uzskatu, ka tās ir ļoti būtiskas pārmaiņas," pauda Kempbela.

Viņa neslēpa, ka ļoti rūpīgi pieiet saviem pienākumiem, tāpēc ir nonākusi tik tālu. "Man jāturpina koncentrēties uz svarīgāko, un tie ir mūsu puiši, komanda un panākumi, kurus gribam gūt," sacīja trenere. 

Kempbela savu spēlētājas karjeru noslēdza 2020. gadā Zviedrijas klubā "Malmo". Pēc tam viņa pievienojās Vācijas augstākās līgas (DEL) kluba Nirnbergas "Ice Tigers" treneru kolektīvam.

Vienas sezonas laikā Kempbela kļuva par pirmo hokeja treneri gan DEL līgā, gan pasaules čempionātā, kas hokeja sabiedrībā izpelnījās lielu uzmanību.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu