Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

Neretniekam otrā vieta "Grand Prix" maršrutā Itālijā

Latvijas konkūrists Kristaps Neretnieks
Latvijas konkūrists Kristaps Neretnieks Foto: Kate Ansone, LJF Preses dienesta vadītāja

Latvijas konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu "Palladium KJV" svētdien Itālijā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa posma sacensībās jāšanas sportā "Grand Prix" maršrutā, vēsta Latvijas Jātnieku federācija (LJF).

"CSI4* Sardegna Gran Tour 2024” sacensību "Grand Prix" maršrutā ar 155 centimetrus augstiem šķēršļiem piedalījās 20 dueti – četrpadsmit no Itālijas un pa vienam no Latvijas, Maķedonijas, Beļģijas, Šveices, Slovākijas un Austrijas.

"Grand Prix" maršrutu bez bez soda punktiem izdevās veikt tikai mājiniekam Gvido Franči ar zirgu "Enjoy One". Ar četriem soda punktiem distancē finišēja četri dueti, tostarp Kristaps Neretnieks ar "Palladium KJV". Tā kā pārlekšanai kvalificējās tikai viens dalībnieks, sportistu rezultāti tika sarindoti pēc formulas “soda punkti – laiks” pamatdistancē. Starp duetiem, kuri nopelnīja četrus soda punktus, Neretnieks finišēja visātrākajā laikā, 7,31 sekundē, līdz ar to, ierindojās uzreiz aiz Franči. Goda pjedestāla trijnieku noslēdza austrietis Gerfrīds Puks ar zirgu "Equitron Naxcel V".

Neretniekam ar "Palladium KJV" arī trešā vieta "Longines" reitinga (LR) maršrutā ar 150 centimetrus augstiem šķēršļiem. Distancē startēja septiņpadsmit dueti, no kuriem seši to veica bez soda punktiem. Par uzvarētāju maršrutā kļuva itālis Bruno Čimirri ar zirgu "Samara".

Tikmēr ar zirgu "Corlansky-Pro" Neretnieks izcīnīja arī divas uzvaras LR 145 centimetru maršrutos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu