Video LSBL bronzas mačā tiesneši pieļāvuši vairākas rupjas kļūdas; LBS Treneru komisija vērtēs arī trenera rīcību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Uz negodīgu "Jūrmalas" basketbola komandas spēlētāju rīcību "Pullman" Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) bronzas mačā savā "Facebook" kontā uzmanību vērsusi "Jelgava"/BJSS basketboliste Viktorija Ivanova.

Svētdien "Jūrmala" ar 65:57 pārspēja "Jelgava"/BJSS. 

Tomēr Jelgavas komandas kapteine Ivanova, kura šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 26 sekundes, norādījusi uz vairākām rupjām tiesnešu kļūdām. 

Katrs, kurš seko līdzi basketbolam, zina, ka gadījumā, ja pret konkrētu spēlētāju tiek pārkāpti noteikumi, tad tieši viņam(-ai), ja sasniegta norma vai kontakts bijis metiena brīdī, jāstājas uz soda metiena līnijas.

Šajā mačā, kuru apkalpoja tiesnesis Māris Smildzējs, vairākkārt šis basketbola pamatnoteikums netika ievērots.

Ivanova norādīja uz vairākām epizodēm, kurās tiesnesis uz soda metiena līnijas ļāva stāties basketbolistei, kurai pēc noteikumiem tas nebija atļauts. 

Zemāk esošajā video redzams, ka noteikumi tiek pārkāpti pret "Jūrmalas" basketbolisti ar 4. numuru Aleksu Purmali (50% precizitāte soda metienos šajā sezonā), bet viņas vietā uz soda metienu līnijas stājas Guna Siliņa (61,29% soda metienos).

Nākamajā Ivanovas izceltajā epizodē sods tiek uzsists pret spēlētāju ar 9. numuru Elza Kasakovska (50% soda metienos šosezon), bet viņas vietā soda metienus dodas izpildīt spēlētāja ar 10. numuru Žozefīne Sīpoliņa (77,78% šosezon).

Šajā epizodē noteikumi tik pārkāpti pret Purmali, bet viņas vietā pēc pārkāpuma laukumā atkal dodas Sīpoliņa, kas arī stājas uz soda līnijas. Tiesa, Purmale pamet laukumu klibodama. Šeit FIBA noteikumu punktā 43.2.1 ir "pelēkā" līnija - ja spēlētāja savainojuma dēļ ir spiesta pamest laukumu, soda metienus viņas vietā izpilda basketboliste, kas laukumā nāk viņas vietā.

Šajā epizodē "Jelgavas" basketboliste pamana, ka Purmales vietā uz soda metiena līnijas mēģina stāties Paula Pētersone. Tikai pēc Alises Karlsones protesta mača arbitrs uz soda metiena līnijas atgriež Purmali.

LSBL direktore Līga Goldmane aicinājusi Latvijas Basketbola savienību (LBS) izvērtēt gan tiesnešu, gan Jūrmalas vienības trenera Andra Steļmaha darbu attiecīgajā mačā, teikts LBS paziņojumā.

"Nav šaubu, ka visiem spēles dalībniekiem jāievēro basketbola noteikumu burts un gars. Atgādinu, ka spēles laikā par noteikumu ievērošanu atbild spēles tiesneši, kuru pienākumus ir arī sekot, kuram spēlētājam jāizpilda soda metieni," LBS paziņojumā citēta Goldmane.

Tāpat Goldmane norādīja, ka par attiecīgo situāciju ir informējusi LBS Tiesnešu komisijas vadītāju Kristapu Konstantinovu, lūdzot izvērtēt spēles tiesnešu darbības kvalitāti, kā arī LBS Treneru komisiju par "Jūrmalas" trenera Steļmaha rīcību, kas neatbilst Godīgas spēles principiem.

Par LSBL čempionēm kļuva "Pullman" "Rīgas Stradiņa universitātes" otrā komanda (RSU-2), kas izšķirošajā cīņā ar 95:70 uzvarēja "Ventspili".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu