Girgensons: Runāju ar 25 NHL komandām (30)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Latvijas jaunais hokeja talants Zemgus Girgensons pagājušajā nedēļā piedalījās Nacionālās hokeja līgas (NHL) 2012. gada pirms drafta «combine» testos Toronto, uz kuriem tiek aicināti pasaules perspektīvākie hokejisti. 18 gadus vecais uzbrucējs sarunā ar TVNET dalījās iespaidos par pieredzēto un atzina, ka veicis pārrunas ar 25 līgas komandām, no kurām vairākas izrādījušas ļoti nopietnu interesi.

Pārrunas veica ar 25 vienībām

«Visu nedēļu pavadīju NHL pirms drafta «combine» testos,» skaidroja Girgensons. «Pirmajās trijās dienās bija intervijas ar līgas komandu ģenerālmenedžeriem un skautiem, bet vakarā bija nedaudz brīvā laika atpūtai. Ieguvu ļoti lielu pieredzi, kā jārunā intervijās un ko no tevis gaida.»

NHL jauno spēlētāju draftā «International Scouting Services» (ISS) versijā Girgensons ierindots 24. vietā. Līdz šim neviens Latvijas hokejists nekad nav izvēlēts augstāk par NHL drafta otro kārtu.

«Kopumā veicu pārrunas ar 25 komandām.

Vairāki klubi izskatījās ļoti ieinteresēti manos pakalpojumos.

Uzskatu, ka sanāca gandrīz perfektas intervijas ar visām vienībām,» pastāstīja talantīgais uzbrucējs.

Zaudējis vairākus kilogramus

«Diemžēl fiziskajos testos es nepiedalījos, jo lauztā žokļa dēļ nebiju ēdis normāli pārtiku, līdz ar to biju zaudējis vairākus kilogramus ķermeņa masas,» piebilda uzbrucējs.

Girgensons aizvadītajā sezonā pārstāvēja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) vienību Dubjūkas «Fighting Saints», 49 spēlēs izpildot 24 precīzus metienus un 31 rezultatīvu piespēli.

Žokļa savainojumu viņš guva USHL izslēgšanas turnīra otrajā mačā.

Latviešu hokejists šogad piedalījās U-20 pasaules čempionātā (PČ) elites divīzijā, kur sešos mačos izcēlās ar diviem precīziem raidījumiem.

Gatavs atsākt treniņus

«Tuvākajā laikā plānoju atsākt intensīvus treniņus un sākšu domāt par kārtīgu ēdienu, kuru neesmu jau lietojis ilgāku laiku,» teic Girgensons. «Pēc nedēļas atgriezīšos Latvijā, bet pēc tam jau atkal došos uz Pitsburgu, kur norisināsies 2012. gada NHL jauno spēlētāju drafts.»

2012. gada NHL drafts risināsies no 20. līdz 23. jūnijam Pitsburgā.

Ziemeļamerikas hokeja speciālisti Girgensonu raksturo kā lielisku centra uzbrucēju, kurš lielu uzmanību pievērš ne tikai uzbrukumam, bet arī aizsardzībai. Tāpat tiek uzsvērts, ka Girgensonam esot ļoti labs slidojums un nūjas tehnika.

Nākamajā sezonā Girgensons plāno doties studēt uz Vermontas universitāti, kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā.

Komentāri (30)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu