Jaunie latvieši pret Bjorkas tautiešiem (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Ar uzvaru cīņu par Eiropas meistarsacīkšu 9. - 16. vietu vakar iesāka Latvijas U-16 basketbola izlase, kas Spānijā notiekošajā turnīrā pārliecinoši apspēlēja Islandes vienaudžus.

Bez šaubām, ka ne-basketbola nācija Islande nav īstā mēraukla meistarības novērtēšanai, tomēr pēc sāpīgā zaudējuma pirmajā kārtā francūžiem Latvijas jaunie basketbolisti bija saņēmušies un guva likumsakarīgu uzvaru ar 66:49.

Līderu lomu atkal dalīja divi ierastie - Dairis Bertāns ar 24 punktiem bija rezultatīvākais, bet Lauris Mizis izcēlās ar 20 punktiem (3p 3/5) un deviņām atlēkušajām bumbām.

H grupā Latvija tagad ieņem pirmo vietu un šodien mērosies spēkiem ar Slovēniju, kas vakar ar 76:84 zaudēja Polijai. Uzvaras gadījumā jaunie latvieši garanatēs vismaz 12. vietu Eiropā.

Bertāns, kurš pret Islandi realizēja desmit no saviem 16 divpunktu metieniem, ar 23 punktiem vidēji spēlē ir kļuvis par visa turnīra rezultatīvāko spēlētāju.

Pret Islandi deviņi punkti, deviņas atlēkušās bumbas un trīs bloki Roberta Medņa rēķinā.

Lietuvas izlase, kas turpina cīņu par pirmo vietu, vakar ar 75:43 sagrāva Ukrainas vienaudžus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu